TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O femeie din Italia parcurge zilnic 1.600 de kilometri, dus-întors. Giuseppina Giuliano, în vârstă de 29 de ani, lucrează ca portar la o şcoală din Milano, deşi ea locuieşte în Napoli. Povestea ei a fost prezentată pe larg de Il Giorno.

Tănăra face această navetă de câteva luni bune, mai exact din septembrie 2022, atunci când a primit postul. Giuseppina spune că suma pe care o plăteşte lunar pentru biletele de tren este incomparabil mai mică decât o chirie în Milano. Femeia se trezeşte în fiecare dimineaţă la 3:30, ia trenul spre Milano la 5:10 şi ajunge la şcoală în jurul orei 10:00, atunci când îi şi începe tura. Apoi, după tura de muncă, iar trenul înapoi la 18:20 şi ajunge acasă la ora 23:00. Cina o ia în tren ca să nu mai piardă timp acasă.

Ce salariu are tânăra?

Giuseppina spune că plăteşte lunar cam 400 de euro pe biletele de tren, iar cea mai ieftină chirie în Milano ar fi în jurul a 1.800 de euro. Tânăra are un salariu de 1.160 de euro, astfel că, strict din punct de vedere economic, naveta de 1.600 de kilometri este cea mai bună soluţie. Femeia afirmă că deocamdată este tânără şi poate suporta stresul şi oboseala, dar nu se vede făcând aceste lucru prea mult timp mai ales că şi suferă de o afecţiune pulmonară.

Deşi nu se plânge de situaţie, Giuseppina speră totuşi că dintre cei care i-au citit povestea, măcar o persoană să o ajute şi să-i ofere măcar o cameră în Milano pentru a nu mai nevoită să parcurgă zilnic o distanţă uriaşă. “Poate că printre toți oamenii care au auzit povestea mea există cineva cu o inimă bună care are o cameră sau un apartament mic lângă Milano și ar dori să mi-l închirieze”, a declarat Giuseppina pentru Il Giorno.

 

sursa: observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide