TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O ursoaică de aproximativ 180 de kilograme, supranumită Hank The Tank, care spărgea case împreună cu cei trei pui ai săi, de peste un an, fără să facă victime, dar speriind locuitorii, a fost prinsă ”în deplină securitate” împreună cu puii.

Hank The Tank este responsabilă de cel puţin 21 de spargeri ale unor case situate în zona Lacului Tahoe, iar probe ADN au confirmat bănuielile, relatează The New York Times, citează news.ro.

Timp de peste un an, ursoaica a pătruns în locuinţe, smulgând uşi de plasă împotriva ţânţarilor, uşi de garaj sau săpând în pământ.

Ea scotocea prin coşuri de gunoi sau prin frigidere, în căutare de hrană.

O locuitoare din regiune a declarat NYT că ”ursoaica era incredibil de abilă cu labele ei şi ştia ce sunt frigiderele şi ce este în ele”.

Potrivit autorităţilor americane, această femelă este deosebit de impozantă şi activă, dar nu a agresat niciodată pe nimeni.

Ursoaica a fost transferată marţi într-un sanctuar de animale, la Springfield, în Colorado, unde-şi va putea ”mânca foamea”.

Este vorba despre un transfer neobişnuit, pentru că toată lumea se aştepta la eutanasierea animalului.

Însă Departamentul californian al Pescuitului şi Faunei a decis altceva, ”având în vedere interesul general faţă de acest urs”.

Cei trei urşi tineri au fost trimişi, în schimb, la Sonoma County Wildlife Rescue, o rezervaţie protejată, în apropiere de South Lake Tahoe, cu obiectivul ferm de a fi eliberaţi în natură.

Departamentul Pescuitului şi Faunei din California le cere locuitorilor să-şi pună gunoiul menajer în pubele speciale şi să nu lase hrană în apropierea casei, pentru a nu tenta noi urşi.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide