BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În acest context, ea a avut ocazia să îi intervieveze pe cei mai importanți lideri politici europeni și a aflat de la fiecare în parte cum văd viitorul Europei și care este rolul tinerilor, considerând că una dintre cele importante declarații îi aparține Ursulei von der Leyen: „UE este ca o bicicletă. Dacă stă pe loc, cade. Așa că trebuie să mergem mai departe și trebuie să pedalăm împreună în așa fel încât lucrurile să se întâmple, să existe un viitor al Uniunii Europene. Cu siguranță, după „Conferința privind Viitorul Europei”, nu vom avea o Uniune Europeană nouă, ci vom avea una mai puternică, care se va mișca mai bine.

Dintre acestea, 800 de persoane au fost selectate și împărțite în patru grupuri de lucru – Citizens Panel. Fiecare grup de lucru abordează teme cu care cetățenii UE rezonează sau la care consideră că trebuie să se aducă îmbunătățiri. În luna decembrie 2021, vor avea loc runde de dezbateri între cetățenii europeni pe baza acestor teme, alături de experții în domeniu, iar 20 de persoane alese vor avea ocazia să prezinte ideile cetățenilor în plenul Parlamentului European.

 

Este o idee a Consiliului European, lansată pe 12 decembrie 2019, atunci când înalții lideri europeni au considerat că este cazul să se demareze un astfel de proiect care să își aducă contribuția la dezvoltarea politicilor europene pe termen mediu și lung și care să răspundă direct nevoilor cetățenilor”, încheie Oana Tache.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide