TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Octavian Berceanu: Rata condamnărilor pe infracțiuni de mediu este sub 1%. E ca și cum ai sponsoriza infracționalitatea!

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că rata condamnărilor pentru infracțiuni de mediu în România este sub 1%. Invitat la Jurnalul de Seară de la Digi24, Berceanu a vorbit despre cazul de la Urlați, acolo unde au fost descoperiți munți de gunoaie aruncate într-o vale

rampa deseuri gunoaiepoluare strategie csat
jandarmi-garda-de-mediugunoaie seful garzii de mediu

„Un primar trebuie să fie, în primul rând, un manager. Dacă nu este capabil, indiferent de votul cetățenilor, trebuie să învețe să fie capabil. Dacă vrea să rămână pe funcție, așa mi se pare corect. Nu a venit să ne păcălească, oricare ar fi acest primar, de la primarul capitalei la primarul vreunui sătuc, nu a venit să ne păcălească ci să ne facă viața mai ușoară.

Un primar plătește acum 500 de lei amendă (n. red. – pentru infracțiuni de mediu). Cred că mai trebuie adăugat un zero sau chiar două, în funcție de gravitatea faptei. Dar mai este o problemă – odată ce faci o plângere penală și nu se întâmplă nimic, iar rata condamnărilor pe infracțiuni de mediu este sub 1%, despre ce vorbim? Este ca și cum ai sponsoriza infracționalitatea de mediu în România. Trebuie să dai șpagă ca să ajungi să fii condamnat pe o infracțiune de mediu în România, altfel nu ai cum.

O amendă de 50.000 de lei pentru un primar care strânge gunoaie și le astupă cu pământ ar fi adecvată, este o amendă la nivel european, mi se pare corectă. Prejudiciul este același și pentru un om din România și pentru un om din Germania, doar că în Germania te și privează de libertate pentru astfel de fapte. Acolo ajungi în pușcărie. Ar trebui să se întâmple și la noi la fel, categoric.

Odată ce ai deversat niște zeci, sute de camioane de deșeuri și ai pus pământ peste ele, acolo or să zacă niște ani de zile și vor distruge pânza freatică, distrug vegetația, ne distrug sănătatea, de fapt – nu poți să mai folosești o fântână în zona respectivă, trebuie să te muți dacă deja locuiești acolo. Ce să faci în localitatea respectivă, de unde să îți tragi apă? Nu poți să mai ai apă potabilă, e clar”, a spus Octavian Berceanu, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide