BREAKING NEWS
  • 1:21 » Vaccinul românesc este gata
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Oferta pusă de masă de FRF pentru Dan Petrescu » Ce salariu i-a propus Federația în comparaţie cu ce are la CFR Cluj

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images

Federația Română de Fotbal l-a ofertat pe Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul de la CFR Cluj, să preia postul de selecționer al primei reprezentative. „Bursucului” i-a fost propus un salariu identic cu cel pe care-l primește din partea campioanei României.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, au mers joi la Cluj-Napoca pentru a negocia cu Dan Petrescu posibila sa angajare pe postul de selecționer al naționalei.

Dan Petrescu a dezvaluit pentru GSP că va oferi răspunsul după ultima etapă din acest an, adică nu mai devreme de 19 decembrie.

Mihai Stoica e contrariat de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu: „CFR nu vrea niciun ban? Devine sponsorul Federației?”
SELECȚIONER
Mihai Stoica e contrariat de negocierile dintre FRF și Dan Petrescu: „CFR nu vrea niciun ban? Devine sponsorul Federației?”

Salariul pe care FRF i-l propune lui Dan Petrescu

Până atunci, va cântări atent oferta Federației. O ofertă care nu-i va aduce beneficii materiale imediate, întrucât salariul propus de FRF ar fi identic cu ce pe care „Bursucul” îl încasează la CFR Cluj.

Oficialii Federației i-ar fi propus lui Dan Petrescu un salariu de 25.000 de euro lunar, susține jurnalistul Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

Fix cât încasează și la CFR Cluj! În septembrie,Gazeta Sporturilor a publicat detaliile contractuale ale antrenorilor principalelor candidate la titlu în Liga 1. Dan Petrescu are un salariu de 25.000 euro lunar, un contract întins pe 3 sezoane și o primă de 100.000 de euro pentru câștigarea titlului în sezonul 2021/2022, la care „Bursucul” ar renunța în caz că ar prelua naționala.

Durata contractului propus de către Federație lui Dan Petrescu

Stoichita,director tehnic FRF,a dezvaluit joi că lui Dan Petrescu i-a fost propus un contract „probabil întins pe două campanii”. Adică pe minimum 4 ani, pentru a acoperi campaniile de calificare atât la Campionatul European din 2024, cât și la Cupa Mondială din 2026.

Pentru ca Dan Petrescu să ajungă selecționer, este nevoie ca antrenorul să ajungă la un acord de reziliere cu CFR Cluj, întrucât FRF a anunțat că nu-i va achita acestuia clauza de reziliere, care se ridică la 400.000 euro.

Avantajele lui Dan Petrescu:

  • Unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul intern, a câștigat 5 titluri, 4 cu CFR și unul cu Unirea Urziceni, echipe alături de care a obținut rezultate și în cupele europene. Are și o Cupă a Chinei, cu Jiangsu.
  • Este recunoscut ca un tehnician care pune accentul pe rezultate și îndeplinirea obiectivelor, ceea ce a lipsit naționalei în ultimul an.

Dezvantajele lui Dan Petrescu:

  • Face parte din Generația de Aur, aflată în „război” cu conducerea FRF.
  • Este un antrenor cu personalitate, dificil de „ghidonat” de Casa Fotbalului.
  • E sub contract cu CFR, unde are o înțelegere pe 3 sezoane și o clauză de reziliere de 400.000 de euro. Nu este exclus însă să plece în orice moment, dată fiind relația tumultuoasă cu patronul Nelu Varga, nemulțumit de ultimele rezultate și care își dorește să-l aducă pe Mutu.

sursa:gsp.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide