TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Echipa Romaniei, coordonata de conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizica a Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iasi, a obtinut trei medalii de aur si doua de argint la Olimpiada Internationala de Fizica.

Potrivit unui comunicat de presa al institutiei de invatamant superior, echipa de elevi care a reprezentat Romania la Olimpiada Internationala de Fizica din acest an a obtinut trei medalii de aur si doua de argint.
Medaliile de aur au fost obtinute de Vlad-Stefan Oros, de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timisoara, Tudor-Gabriel Mocioi, de la Colegiul National “Tudor Vianu” din Bucuresti si George Cristian Ardeleanu, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
Medaliile de argint au fost obtinute de Antonia-Alma Ghita, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si Stefan Stefanescu, de la Colegiul National “Dimitrie Cantemir” din Onesti.
“Coordonatorul echipei de profesori care s-au ocupat de organizarea si desfasurarea Olimpiadei Nationale de Fizica 2021, precum si de selectia lotului national al Romaniei in vederea participarii la Olimpiada Internationala de Fizica, este conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Facultatea de Fizica a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi”, se mentioneaza in comunicatul de presa.
La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Fizica, care s-a desfasurat in perioada 17-24 iulie 2021, au participat elevi din 76 tari, tara organizatoare fiind Lituania.
Editia 2021 a Olimpiadei Nationale de Fizica s-a desfasurat sub auspiciile Societatii Romane de Fizica, cu sprijinul Facultatilor de Fizica de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Bucuresti, precum si a Departamentului de Fizica de la Universitatea din Craiova.

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide