BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

„Omul de foc” din Vama Veche, un atelier creativ de animație stradală

Pe nisipul din Vama Veche, în perioada 17-19 iunie, s-a desfășurat Atelierul Creativ de Animație Stradală al Fundației „Ion Ghelu Destelnica” din Bacău.

Workshopul a pus laolaltă 6 studenți și masteranzi ai Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, de la programul de licență „Artele Spectacolului – Păpuși și Marionete” și de la programul de master „Teatru de Animație” și 4 artiști ai asociației Artipic din Iași – trupa FOCus POCus specializată în animații stradale și jonglerii cu foc.

Întreaga evoluție a Omului, de la omul inocent, integrat în natură, trecât prin omul „de plastic” al epocii industriale, până la omul „de foc” evoluat spiritual și care înțelege consecințele faptelor sale a fost transpusă de tinerii artiști într-un streeet performance ce îmbină teatrul de animație, dansul contemporan și jongleriile cu foc.

Evenimentul este parte a calendarului de evenimente de celebrare a Centenarului Nașterii lui Ion Ghelu Destelnica – actor, regizor, poet și dramaturg român, născut în județul Ialomița dar care și-a împlinit cariera în Bacău.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide