TRENDING
  • 12:10 » ȚUȚU-POPESCU, DUETUL CU MASCĂ
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
  • 22:13 » Cele mai mari greșeli de igienă pe care mulți le facem fără să ne dăm seama
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Programul ONU pentru Alimentație Mondială (PAM) avertizează asupra unei „crize umanitare oribile” care se desfășoară în Afganistan, relatează BBC.

Oficialii spun că anul este „extraordinar de dificil”, efectele războiului și secetei legate de criza climatică punând o treime din populația Afganistanului la risc de foame severe sau acute.

Vorbind de la Kabul, directorul al PAM pe regiunea Afganistanului, Mary-Ellen McGroarty, a declarat agenției AFP că personalul său va rămâne în Afganistan.

Ea a spus că situația este deja „gravă”, analiza indicând faptul că 14 milioane de persoane sunt expuse riscului de malnutriție, inclusiv două milioane de copii.

„Deoarece conflictul a escaladat chiar în întreaga țară, fermierii nu sunt în stare să recolteze pământul, fug din casele lor”, a adăugat ea.

Context

Talibanii controlează majoritatea regiunilor din Afganistan, iar duminică au preluat controlul palatului prezidențial din Kabul, după ce președintele afgan Ashraf Ghani a părăsit țara.

Astfel, grupul islamist radical a revenit la putere la 20 de ani de când au fost alungați de către forțele occidentale, conduse de Statele Unite ale Americii.

Talibanii au spus că oamenii vor putea să îşi reia activităţile obişnuite curând şi unul dintre lideri a declarat pentru Reuters că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.

Marţi, gruparea a anunţat o graţiere generală pentru toţi funcţionarii guvernamentali afgani, îndemnându-i să revină la lucru cu „toată încrederea”.

Un lider a ordonat militanţilor să nu pătrundă în nicio casă şi să evite interferenţele cu vehicule ale ambasadelor, după ce au fost raportate mai multe jafuri.

Sursa: G4 Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide