BREAKING NEWS
  • 12:14 » Wijnaldum şi-a făcut bagajele şi e gata de o reîntoarcere în Premier League
  • 12:09 » Barcelona, transfer pe finalul perioadei de mercato! S-a înțeles cu starul lui AC Milan
  • 12:06 » Pe ce jucători se va baza Edi Iordănescu la echipa națională: ”Nu voi bate la uși închise!”
  • 11:54 » Sevilla dă lovitura » Superjucătorul din Premier League a ajuns deja în Spania
  • 11:47 » Arbitrul Ionuț Coza contraatacă, după acuzațiile lansate de Adrian Mititelu Jr.: „O singură dată când am fost în baza «FC Viitorul»”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Fortul din secolul al XVI-lea, construit pe stânci, primeștmii dturiști din octombripână în martie, când arloc sezonul dsurfing. Toți speră să-i vadă pcei mai buni surferi pvaluri înaltdin lume, care încearcă să atingă experența supremă: să riște totul pentru a călări pe valurile monstruoase, de mărimea unui zgârie-nori.  În zilele furtunoase de iarnă, întreaga zonă părea că tremură, iar tunetul valurilor răsuna până în munți. Surferii locali mergeau pe valuri până la un punct, dar știau când era timpul să iasă. Cu siguranță nu ar fi visat să înfrunte valurile gigantice.

Dimensiunea și imprevizibilitatea valurilor de la Nazaré sunt cauzate de un canion submarin care are 200 km lungime și 5 km adâncime. Diferența de adâncime dintre fundul canionului și platforma continentală împarte valurile în două. În zona mai mică, viteza valului se reduce, dar în interiorul canionului își menține viteza cu care se deplasa în adâncul oceanului.

Valurile care aveau 9 metri în larg pot ajunge la 18 de metri sau mai mult lângă plajă. În 2017, brazilianul Rodrigo Koxa a depășit recordul lui McNamara când a făcut surfing pe un val de 24,4 de metriBrazilianca Maya Gabeira a stabilit recordul mondial feminin la Nazaré anul urmator pe un val d20,7 metri

 

Sursa: Digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide