BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Noua varianta SARS-CoV-2, depistata in Africa de Sud, a dus la oprirea traficului aerian spre si dinspre sudul Africii, de teama ca Omicron are un grad mai mare de contagiozitate si se raspandeste mai rapid. OMS afirma ca autoritatile nationale din tarile de plecare, de tranzit sau de destinatie ar putea aplica o strategie pe mai multe niveluri, astfel incat sa amane sau sa reduca importul ori exportul variantei Omicron.

“Aceste strategii ar putea include screening-ul pasagerilor inainte de plecare si/sau la sosire, testarea COVID a pasagerilor sau carantinarea lor, dupa o analiza a riscurilor” – se arata in recomandarile publicate de forul ONU care se ocupa de sanatate. Documentul adauga ca restrictiile generalizate nu ajuta la oprirea raspandirii virusului si provoaca pagube mari.

“Persoanele care nu se simt bine sau nu sunt vaccinate cu schema completa ori nu au dovada trecerii prin boala si care sunt intr-un pericol mai mare de a face o forma grava a bolii si de a muri, inclusiv persoanele de peste 60 de ani si cele cu comorbiditati, ar trebui sfatuite sa nu calatoreasca in aceasta perioada” – afirma OMS.

 

Sursa: ghimpele.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide