TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pakistanul îi dă o mână de ajutor lui Putin. Cumpără 2 milioane de tone de grâu și gaze din Rusia

Pakistanul a devenit prima națiune majoră care îl susține pe Vladimir Putin, președintele Rusiei care a ajuns un paria la nivel mondial.

Prim-ministrul pakistanez, fostul jucător de cricket Imran Khan, a declarat că țara sa va importa aproximativ 2 milioane de tone de grâu și gaze naturale din Rusia după ce s-a întâlnit cu președintele rus, joia trecută, chiar în ziua în care acesta a trimis trupe în Ucraina.

În ciuda faptului că Rusia se confruntă cu o izolare internațională și o serie de sancțiuni care îi paralizează economia, Khan s-a apărat declarând că interesele economice ale Pakistanului „o cer”.

El a spus despre călătoria de două zile: „Am fost acolo pentru că trebuie să importăm 2 milioane de tone de grâu din Rusia. În al doilea rând, am semnat acorduri cu ei pentru a importa gaze naturale, deoarece rezervele proprii de gaze ale Pakistanului se epuizează”, a spus Khan

„Inshallah (cu voia lui Dumnezeu), timpul ne va spune că am avut discuții grozave”, a adăugat Khan.

Putin a decis azi, 1 martie, să blocheze companiile străine care se retrag din Rusia, după ce BP și Shell s-au angajat să vândă 15 miliarde de lire sterline (20 de miliarde de dolari) din întreprinderi mixte în urma invaziei Ucrainei.

Prim-ministrul Mihail Mișhustin a anunțat că a fost semnat un ordin prezidențial, în timp ce țările occidentale și-au intensificat sancțiunile, rubla a scăzut la un nivel minim, iar rușii au stat la cozi zi și noapte pentru a scoate numerar de la bancomate.

Occidentul încă plătește Rusiei mai mult de 1 miliard de dolari pe zi pentru petrol și gaze pe care Putin le poate folosi pentru a-și subvenționa invazia din Ucraina care costă 15 miliarde de dolari pe zi.

Shell a anunțat că va renunța la colaborarea cu Gazprom și se va retrage din controversata conductă Nord Stream 2, în timp ce puterile occidentale se resimt după războiul președintelui Putin din Europa de Est. Se pare că Shell ar fi oferit 600 de milioane de lire sterline pentru proiect, arată Daily Mail.

Shell nu părăsește însă Rusia cu totul. Compania olandeză are o rețea de aproximativ 400 de benzinării și o afacere cu lubrifianți în țară pe care a spus că intenționează să o păstreze.

Deocamdată, poporul rus plătește prețul pentru invazia Ucrainei de către Vladimir Putin, moneda rusească a scăzut cu 30% față de dolarul american. S-a stabilizat în această dimineață, după ce ieri a atins minimul.

„Nu există dolari, nici ruble – nimic. Ei bine, sunt ruble, dar nu sunt interesat de ele. Nu știu ce să fac în continuare. Mă tem că ne transformăm în Coreea de Nord sau Iran chiar acum”, a declarat un cetățean din Moscova.

Sursa ziarulromanesc.net


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide