BREAKING NEWS
  • 11:01 » Legea vaccinării obligatorii împotriva COVID, la vot în Parlamentul Austriei
  • 10:51 » Klaus Iohannis: „Salut disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România”
  • 10:44 » ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII: Vor fi închise din nou școlile?
  • 10:40 » Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică, principalul responsabil e Petrariu, consilier PSD. Avem dovezi contra lui
  • 10:36 » Cum arată traficul din București în timpul grevei STB. Pe șosele sunt ambuteiaje, la metrou e aglomerație
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Panică la Paris: Municipalitatea a limitat viteza mașinilor la 30 km/h!

Șoferii sunt în modul de panică la Paris, după ce municipalitatea a limitat viteza mașinilor la 30 km/h. Măsura are ca scop reducerea zgomotului și combaterea poluării în capitala franceză.

Primarul Anne Hidalgo și consilierul pentru transporturi, David Belliard, au explicat că această măsură are ca scop reducerea zgomotului, adaptarea orașului la schimbările climatice şi aducerea în prim-plan a subiectului ecologic prin descurajarea utilizării automobilului în favoarea „noii mobilități”, în special bicicleta, scrie Mediafax.

Municipalitatea din Paris a limitat viteza mașinilor la 30 km/h. Șoferii sunt furioși!

„Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi vârstnici”, a adăugat Belliard, care a reamintit că „oraşul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo, care, în iunie 2020, a fost reconfirmată la cârma capitalei.

Măsură nu a scăpat necriticată de numeroși parizieni, care o acuză că a provocat haos în traficul din Paris. Bicicliștii, care parcurg distanțele cu mare viteză, inclusiv pe trotuare, se dovedesc a fi la fel de imprudenți ca și șoferii. În plus, trotinetele electrice i-au exasperat pe parizieni, iar producerea recentă a unui accident mortal provocat de conducătorul unei trotinete electrice a inflamat spiritele.

Hidalgo le-a impus celor trei operatori autorizaţi din Paris – Lime, Tier şi Dott – să ia măsuri şi să reducă viteza maximă a scuterelor electrice de la 20 km/h la 10 km/h în zonele pietonale din centru, sub pedeapsa retragerii licenţei începând din septembrie.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide