TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Papa Francisc a numit o femeie în două funcţii importante din Curia Romană

Alessandra Smerilli este prima femeie numită secretar al unui departament al Curiei Romane. Foto: vaticannews.va

Papa Francisc a numit-o pe călugăriţa italiană Alessandra Smerilli în funcţia de secretar interimar al Departamentului pentru promovarea dezvoltării umane integrale şi în cea de delegat în Comisia Vaticanului pentru COVID-19, a anunţat vineri biroul de presă a Vaticanului. Este pentru prima dată când o femeie este numită secretar al unui departament al Curiei Romane.

Potrivit portalului Vatican News, aceasta preia funcţiile de la monseniorul Bruno Marie Duffe şi de la părintele Augusto Zampini,care au revenit în diocezele lor.

Smerilli a fost subsecretar al departamentului din martie 2021.

”Sunt recunoscătoare Sfântului Părinte pentru misiunea dificilă pe care mi-a încredinţat-o şi mă rog la Dumnezeu să mă ajute să cinstesc această sarcină în spiritul ascultării faţă de Biserică, cu umilinţa, pasiunea, creativitatea şi abilitatea de a asculta necesare”, a declarat Smerilli, potrivit Vatican News, citat de Agerpres.

Curia Romană este aparatul administrativ al Sfântului Scaun, care coordonează și realizează organizarea necesară Bisericii Catolice pentru corecta împlinire a misiunii sale.

Sursa: digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide