BREAKING NEWS
  • 0:00 » Piața globală de fuziuni și achiziții a scăzut cu 20% în prima jumătate a anului 2022, după recordul atins anul trecut
  • 23:58 » One United Properties cumpără un nou teren în Floreasca și dezvoltă un nou proiect rezidențial cu blocuri de mică înălțime/ Compania negociază pentru peste 20 de dezvoltări
  • 23:56 » 20 de ONG-uri cer Avocatului Poporului să evalueze constituționalitatea OUG-ului privind Cloud-ul guvernamental
  • 23:53 » CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță
  • 23:51 » Adela Cojan: Am fost țara din Europa cu cele mai mari controverse legate de vaccinul anti-COVID
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Papa Francisc, șocat de uciderea unor preoți iezuiți în Mexic: ‘Atât de multe crime’

Papa Francisc a condamnat miercuri uciderea a doi preoți iezuiți și a unui laic în Mexic, spunând că reprezintă o evocare șocantă a nivelului de violență din această țară.

“Atât de multe crime în Mexic”, a spus Papa Francisc la finalul audienței sale generale pentru mii de oameni în Piața Sfântul Petru.

“Îmi exprim, de asemenea, durerea și șocul pentru uciderea în Mexic, alaltăieri, a doi frați religioși ai mei, iezuiți, și a unui laic. Sunt aproape în rugăciune și afecțiune de comunitatea catolică lovită de această tragedie. Repet încă o dată că violența nu rezolvă problemele, ci sporește episoadele de suferință”, a mai spus Suveranul Pontif, conform Reuters.

Biroul procurorului statului Chihuahua a declarat că trei persoane au fost ucise în orașul Cerocahui după ce un bărbat s-a refugiat într-o biserică pentru a se proteja de un atac. Două dintre ele erau preoți iezuiți, același ordin religios din care face parte și Papa.

Conform El Financiero, un bărbat a pătruns în biserică pentru a se refugia de atacul unui asasin care îl urmărea. Agresorul i-a atacat însă pe cei trei, care au încercat să-l descurajeze să tragă. După crimă, ucigașul, cu ajutorul altor bărbați, a luat cadavrele de la fața locului și deocamdată nu este cunoscută soarta acestora.

Cei doi preoți lucrau la biserica din micul oraș din lanțul muntos Sierra Tarahumara, unde locuiește grupul indigen Raramuri și unde se înregistrează din ce în ce mai multe violențe ale cartelurilor.

Sursa: Stiripesurse


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide