BREAKING NEWS
  • 14:26 » Satul din România unde oamenii plătesc de 7 ori mai mult pentru apa folosită: „O plătesc, dar n-am consumat-o”
  • 14:20 » Ce e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UECe e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UE
  • 14:16 » UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
  • 14:14 » A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic
  • 14:11 » Rata de incidență crește rapid în toate județele. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Păsările migratoare în pericol! Cotele anuale au fost eliminate, vânătorii primesc cote zilnice

Parlamentarii au modificat marți legea vânătorii, permițând cote zilnice per vânător pentru anumite specii de păsări migratoare, care vor înlocui actualele cote anuale, scrie Green Report.

Astfel, 205 de parlamentari au votat pentru, 57 contra, 11 s-au abținut, iar 5 nu au votat. USR a fost singurul partid care s-a împotrivit inițiativei în întregime, dar și Gabriel Andronache (PNL) și Csoma Botond (UDMR) au votat împotrivă. O serie de alți parlamentari de la PNL sau minorități s-au abținut.

După vot, inițiatorul proiectului, Gheorghe Nacov, din partea minorității bulgare, și care este și vânător, a spus: „Vreau doar să vă garantez că ați votat pentru o mai mare protecție a fondului cinegetic și a păsărilor în special. Oricât de greu ar fi de înțeles pentru unii. Am constatat în această perioadă că vânătoarea, evident, nu trebuie justificată, dar ar trebui mai mult explicată. La noi în țară nu este doar o tradiție milenară, este o necesitate având în vedere ce se întâmplă cu mediu, iar păstrarea echilibrului între specii și păstrarea biodiversității poate fi făcută doar de protectorul legal al faunei și acesta este vânătorul. Vă mulțumesc în numele vânătorilor români că ne-ați dat ocazia să ne îndeplinim obligația legală”.

Semnalul cu privire la această inițiativă a fost tras inițial de Societatea Ornitologică Română (SOR). Comisia de mediu și Comisia pentru ape din Senat au acordat un raport nefavorabil, iar Consiliul Economic și Social a dat un aviz negativ.

Ulterior, Agent Green a solicitat de urgență reanalizarea și dezbaterea publică a propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, spunând că, dacă va fi adoptată în forma propusă, va duce la împușcarea a zeci de mii de păsări în România și abandonul statului în exercitarea rolului asumat pentru menținerea stării de conservare a acestor specii.

Sursa: green-report


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide