TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Paste cu ton și smântână. Rețeta rapidă adorată de gurmanzi

Pastele cu ton și smântână se prepară foarte repede și sunt tare gustoase. Iată rețeta…

Ingrediente

– 500 g paste
– 500 g de ton proaspăt sau conservă de ton în suc propriu
– 1 lingură ulei de măsline extravirgin
– 1 cățel usturoi, tocat
– 2 roșii fără semințe, tăiate
– 1 cană smântâna
– 1/2 linguriță sare
– 50 g parmezan sau mozzarella rasă

Cum se prepară

Pune la fiert o oală cu apa cu 1 linguriță de sare. Adaugă paatele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, toarnă ulei, adaugă usturoi și lasă 1 minut pe foc. Adaugă roșiile, apoi așteaptă 3 minute să se înmoaie.

Pune în tigaie smântâna și fierbe totul 3 minute. Adaugă tonul și amestecă pentru omogenizare. Se lasă pastele cu sos cu tot pe foc câteva secunde și amestecă bine. Astfel pastele sunt mai aromate. Servește pastele cu sosul de smântână și ton, cu mozzarella rasă pe deasupra.

BONUS: Penne all’ arrabbiata. Rețeta delicioasă de post

Ingrediente

600 gr roşii (bine coapte)
2 căţei mari de usturoi
1 ardei iute (crud sau uscat; sau fulgi chili)
1/2 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă rasă zahăr
5 frunze mari de busuioc proaspăt (sau 3 fire pătrunjel)
2 linguri ulei măsline
250 gr penne
100 gr mozzarella (opţional; nu se adăugă în varianta de post)
sare, piper

Cum se prepară

Se pune multă apă la fiert cu sare. Se încălzeşte uleiul. Se adaugă usturoiul şi ardeiul iute tăiat felii. Se prăjeşte la foc foarte mic până începe să se rumenească uşor. Se adaugă roşiile decojite şi mixate în robot (dacă nu aveţi robot le puteţi da pe razătoare) şi oregano. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Aduceţi la fierbere. Adăugaţi pastele în apa care fierbe.

Fierbeţi sosul de roşii, la foc mediu, timp de aproape 15 minute. Amestecaţi din când în când în el, mai ales mai spre final. Gustaţi sosul şi dacă pare acid adăugaţi zahărul. Când sosul e gata, mixaţi-l foarte puţin cu un blender vertical, potrivit e-retete.ro.

Adăugaţi busuiocul tăiat, pastele scurse şi mozzarella ruptă bucăţele. Amestecaţi rapid, până pastele sunt acoperite de sos şi mozzarella e topită. În timp ce amestecaţi, gustaţi de sare. Se servesc imediat, cât sunt calde.

Sursa dcnews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide