BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pe măsură ce te implici în noile mecanisme monetare digitale cunoscute sub numele de criptomonedă, nu durează mult să recunoști că există riscuri implicate în aceste tranzacții. Și nu vorbim despre volatilitatea pieței. Escrocherii sunt peste tot online, iar schimburile de criptomonede nu sunt diferite. Pe măsură ce vă gândiți să investiți în diferite startup-uri și platforme de schimb, fiți conștienți de posibilitățile de a vă pierde investițiile în criptomonede.

Când căutați companii și startup-uri de criptomonede digitale, experții vă recomandă să confirmați că acestea sunt alimentate de blockchain, ceea ce înseamnă că urmăresc datele detaliate ale tranzacțiilor. De asemenea, verificați dacă au planuri solide de afaceri care rezolvă probleme reale. Companiile ar trebui să-și specifice lichiditatea în moneda digitală și regulile ICO. Ar trebui să existe oameni reali în spatele companiei. Dacă startup-ului pe care îl investigați îi lipsesc unele dintre aceste caracteristici, gândiți-vă și mai atent la decizia dvs.

Iată o privire la cele mai frecvente escrocherii și modalități de a evita să deveniți o victimă pe măsură ce vă alăturați viitorului interesant al criptomonedei.

1- Site-uri web pentru impostori

Este posibil să urmați un sfat solid de la cineva cu multă experiență, dar tot deveniți o victimă vizitând accidental un site web fals. Există un număr surprinzător de site-uri web care au fost create pentru a semăna cu companiile startup originale și valide. Dacă nu există o pictogramă mică de lacăt care indică securitatea lângă bara de adrese URL și nu există „https” în adresa site-ului, gândiți-vă de două ori.

Chiar dacă site-ul arată identic cu cel pe care credeți că îl vizitați, este posibil să fiți direcționat către o altă platformă pentru plată. De exemplu, faceți clic pe un link care arată ca un site legitim, dar atacatorii au creat o adresă URL falsă cu zero în loc de litera „o”. Acea platformă, desigur, nu vă duce la investiția în criptomonede pe care ați cercetat-o deja. Pentru a evita acest lucru, introduceți cu atenție adresa URL exactă în browser. Verificați de două ori și.

2- Aplicații mobile false

Un alt mod obișnuit în care escrocii înșelesc investitorii în criptomonede este prin intermediul aplicațiilor false disponibile pentru descărcare prin Google Play și Apple App Store. Deși părțile interesate pot găsi adesea rapid aceste aplicații false și le pot elimina, asta nu înseamnă că aplicațiile nu afectează multe rezultate. Mii de oameni au descărcat deja aplicații false pentru criptomonede, relatează Bitcoin News.

Deși acesta este un risc mai mare pentru utilizatorii de Android, fiecare investitor ar trebui să fie conștient de această posibilitate. Există greșeli evidente de ortografie în copie sau chiar în numele aplicației? Brandingul arată neautentic cu o colorare ciudată sau un logo incorect? Luați notă și reconsiderați descărcarea.

3- Tweeturi proaste și alte actualizări de rețele sociale

Dacă urmărești celebrități și directori pe rețelele sociale, nu poți fi sigur că nu urmărești conturi de impostori. Același lucru este valabil și pentru criptomonede, unde roboții rău intenționați, care se usurează identității, sunt răspândiți. Nu ai încredere în ofertele care vin de pe Twitter sau Facebook, mai ales dacă pare să existe un rezultat imposibil. Conturi false sunt peste tot.

Dacă cineva de pe aceste platforme solicită chiar și o cantitate mică din criptomoneda dvs., este probabil să nu o puteți primi niciodată înapoi. Doar pentru că alții răspund la ofertă, nu presupuneți că nu sunt roboți. Trebuie să fii foarte atent.

4- Email-uri spam

Chiar dacă arată exact ca un e-mail pe care l-ați primit de la o companie de criptomonede legitimă, aveți grijă înainte de a vă investi moneda digitală. E-mailul este exact același, iar logo-ul și branding-ul sunt identice? Puteți verifica dacă adresa de e-mail este conectată în mod legitim la companie? Capacitatea de a verifica acest lucru este unul dintre motivele pentru care este important să alegeți o companie care are oameni reali care lucrează pentru ea. Dacă aveți îndoieli cu privire la un e-mail, întrebați pe cineva care lucrează acolo. Și nu faceți niciodată clic pe un link dintr-un mesaj pentru a ajunge la un site.

Escrocii anunță adesea ICO-uri false sau oferte inițiale de monede, ca o modalitate de a fura fonduri substanțiale. Nu vă lăsați de aceste oferte de e-mail și site-uri false. Fă-ți timp să te uiți peste toate detaliile.

Din păcate, există multe moduri prin care unii utilizatori de Internet exploatează sistemele de calcul nesigure pentru a extrage sau a fura criptomonede. Aflați mai multe despre a rămâne în siguranță și a vă proteja pe această piață în curs de dezvoltare înainte de a începe să investiți în criptomonede.

Sursa karsperky.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide