BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dimitrie Onciul a fost absolvent de Istorie și Geografie, între anii 1876-1879, la Cernăuți. Pentru că și-a dorit să învețe și mai mult, el și-a continuat specializarea la Viena, în perioada anilor 1879 și 1881. Pe atunci când era doar un student, el era membru al Societăţii „Arboroasa” şi a fost iniţiator şi fondator al Societăţii studenţeşti „Junimea”. Mai târziu, Onciul a fost ales președinte al Junimii. A făcut studii de epigrafie latină, diplomatică, paleografie şi sigilografie la Universitatea şi Institutul de Istorie Austriacă din Viena și a început să studieze mai multe limbi străine.

 

A fost considerat creatorul Şcolii critice în istoriografia română. Activitatea de cercetare a istoricului fiind bazată în general pe originea şi dezvoltarea poporului român şi modul de formare al Ţărilor Române ca state de sine stătătoare.

A publicat documente descoperite în arhive, la Viena, între care: „Acte privitoare la instalarea episcopului Dosoftei în Cernăuţi la 30 ianuarie 1872. Culegere din Arhiva Ministerului I.R. de Războiu din Viena”, 1890 și „Documente inedite privitoare la istoria românilor”, 1392.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide