TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pe ce loc va fi România în clasamentul UEFA după dezastrul din Conference League. Cât de tare vor fi afectate cluburile

Cluburile românești au suferit un șoc îngrozitor săptămâna trecută când trei din trei echipe au fost eliminate în turul doi preliminar al Conference League.

România se află pe locul 25 în Clasamentul UEFA, iar Liga 1 și Cupa României trimit patru echipe în competițiile europene, una în primul tur preliminar al UEFA Champions League, iar trei echipe în turul doi din UEFA Conference League. De la locul 15 până la locul 7 se măresc numărul participantelor în cupele europene cu o echipă calificată, două în UCL, una în Europa League și două în Conference League. România nu mai are nici o șansă să ajungă anul viitor pe poziția 15, ba chiar are mari șanse să cadă mai jos, doar ca acest lucru nu va afecta numărul echipelor calificate în competițiile europene, deoarece de la locurile 16 până la locul 50, toate țările trimit patru echipe în turneele UEFA.

Din top 30, România este singura țară care a rămas cu o singură formație în competițiile europene, asta însemnă că din urmă pot veni țării care să dobândească un coeficient mult mai bun decât noi. Kazahstan (locul 27) a rămas cu toate echipele în competițiile europene și au mari șanse să depășească coeficientul României la finalul sezonului. De asemenea, Ungaria (locul 26), Slovenia (locul 28), Azerbaidjan (locul 29), Polonia (locul 30) și Slovacia (locul 31) au toate cel puțin două echipe rămase și le “suflă în ceafă” românilor.

Coeficientul UEFA se bazează pe performanța cluburilor în cupele europene pe o perioadă de cinci ani. În acei 5 ani, rezultatele meciurilor (2 puncte pentru o victorie și 1 punct pentru o remiză) sunt acordate din faza grupelor din Champions League, Europa League și Europa Conference League, cu excepția rundei eliminatorii după faza grupelor Europa League și a grupelor Conference League.

În plus, este alocat un punct bonus pentru ajungerea în sferturile de finală (dar nu pentru Conference League), semifinale și finale. Calificarea în faza grupelor din Liga Campionilor se recompensează cu 4 puncte bonus, calificarea pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor cu 5 puncte bonus, iar calificarea în optimile de finală ale Europa League cu 1 bonus punct.

În plus, există puncte bonus pentru câștigătorii grupei și pentru locul doi din grupele EL și ECL: 4 puncte bonus pentru câștigătorii grupelor EL, 2 puncte bonus pentru al doilea loc din grupele EL, 2 puncte bonus pentru câștigători din grupele ECL și 1 punct bonus pentru al doilea loc din grupele ECL.


	Pe ce loc va fi România în clasamentul UEFA după dezastrul din Conference League. Cât de tare vor fi afectate cluburile

Cum se calculează coeficientul UEFA pe țări

Pentru calcularea clasamentului pe țară, punctele din meciurile de calificare sunt reduse la jumătate: un punct pentru o victorie și jumătate de punct pentru o remiză.

Așa-numiții coeficienți UEFA sunt calculați pe medie, pe baza numărului total de puncte împărțit la numărul total de cluburi calificate din țara respectivă. La România numărul total de puncte acumulat se împarte la 4, pentru ca atâtea echipe au luat parte în competițiile europene.

Clasamentul UEFA pe țări este calculat prin suma a 5 coeficienți din ultimii 5 ani. Dacă țările (sau cluburile) au aceeași cantitate de puncte, atunci clasamentul este determinat de cel mai recent sezon în care coeficienții anual diferă.

 

sursa:sport.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide