TRENDING
  • 17:18 » Greva profesorilor intră în a treia săptămână. Singura condiţie pusă de dascăli pentru a renunţa la proteste.
  • 17:16 » Copilă de 13 ani, înghițită de apele Siretului. A murit după ce a mers la scăldat cu prietena ei de 11 ani. Fata cea mică, salvată de un localnic.
  • 17:14 » Tânăr de 18 ani, spulberat pe un drum din Prahova, de un șofer beat și drogat. Băiatul s-a stins la spital, după ce fost abandonat pe marginea drumului.
  • 17:13 » Horoscop 6 iunie 2023. Zodiile care au calitate de şef şi pot atinge culmile succesului.
  • 17:11 » Vremea de mâine 6 iunie 2023. Zonele din România în care temperaturile scad.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

VIDEO: Percheziții de amploare la Primăria Cojasca. Mascații au descins și în locuința edilului. Sunt suspiciuni de fraudă cu vize de flotant, cu nici două săptămâni înainte de alegeri

Sunt percheziții de amploare la Primăria Cojasca, județul Dâmbovița. Există suspiciuni de fraudă cu vize de flotant înainte de alegerile pentru consiliul local.

Mascații au descins marți dimineață la Primăria localității Cojasca, dar și la casa edilului Victor Gheorghe. Șase persoane, printre care și primarul, au fost conduse la audieri.

Potrivit Columna TV, edilul, alături de alți funcționari, este bănuit că ar fi pus 67 de persoane să-și facă vize de reședințe fictive, în contextul în care în localitate au loc alegeri pentru consiliul local. Vizele de flotant ar fi fost eliberate pentru persoane care nu au locuit niciodată în imobilele respective și nici măcar proprietăți nu ar fi știut că adresele lor au fost eliberate astfel de documente.

Pe 27 iunie, în localitate se desfășoară alegeri pentru consiliul local, dizolvat ca urmare a neadoptării nici unei hotărâri timp de trei luni consecutiv.

Potrivit  Adevărul , Prefectura Dâmbovița ar putea organiza noi alegeri în comuna dâmbovițeană Cojasca, pentru că de mai bine de patru luni, Consiliul Local nu sa întrunit în nicio ședință. Din acest motiv, Prefectura Dâmbovița a cerut în instanță dizolvarea Consiliului Local Cojasca.

„În temeiul dispozițiilor art. 143 alin. (2) din Codul Administrativ, Prefectul județului Dâmbovița a solicitat Tribunalului Dâmbovița să constate dizolvarea de drept, în condițiile art. 143 alin. (1) lit. a) a Consiliului Local Cojasca întrucât, de la data constatării ca legal constituit, respectiv 27.10.2020 (Ordinul Prefectului nr. 602 / 28.10.2020) și până la data de mai sus, Consiliul Local Cojasca, deși a fost legal convocat, nu sa întrunit în nicio ședință ordinară sau extraordinară pe durata a patru luni calendaristice consecutive, respectiv noiembrie 2020- februarie 2021 ”, se arată într-un comunicat la Prefecturii Dâmbovița.

La Tribunalul Dâmbovița a fost deschis dosarul nr. 922/120/2021, iar instanța va decide situația CL Cojasca după analiza situației și a înscrisurilor. „În situația în care va constata dizolvarea de drept, în termen de 90 de zile, la o dată stabilită de Guvernul României, vor fi organizate alegeri pentru noul consiliu local”, mai arată Prefectura Dâmbovița.

Primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe (PSD), a declarat că este motivat pentru care nu într-un Consiliu Local a fost lipsa de cvorum, conform Adevărul. Cei șapte membri PNL din CL Cojasca nu s-ar fi prezentat la convocări, să stea la aceeași masă cu cei opt consilieri PSD. Surse din PNL au declarat că organizația locală din Cojasca nu a acceptat că a pierdut majoritatea la limită și vrea să fie organizat din nou alegerile, sperând la un rezultat mai bun.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide