BREAKING NEWS
  • 1:21 » Vaccinul românesc este gata
  • 0:25 » Premierul Ciucă anunță plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 februarie
  • 0:23 » Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”
  • 0:22 » Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalități
  • 0:20 » FOTO: Un minor şi doi tineri din Afganistan, depistaţi la frontiera Giurgiu, ascunşi într-un TIR turcesc
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Percheziții la o universitate privată din București. Prejudiciu de 24 milioane de euro din vânzarea de apartamente la preț preferențial

Poliția a descins în această dimineață în birourile conducerii unei universități private din București, într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu uriaș, de 24 de milioane de euro.Ancheta vizează vânzarea ilegală de apartamente în imobile ridicate din bugetul unității de învățământ superior, pentru care au fost obținute autorizații de construire a unor cămine studențești.

Pentru susținerea acuzațiilor, polițiștii ridică documente de la mai multe instituții. Au fost emise 14 mandate de percheziție.

Universitatea a construit în 2010 un bloc cu destinația de cămin studențesc, apoi a vândut apartamentele unor apropiați ai conducerii universității, la un preț subevaluat față de cel al pieței. Așa s-a ajuns la prejudiciul de 24 milioane de euro.

Polițiștii ridică documente și de la Primăria Capitalei, de la Primăria Sectorului 4 și de la Oficiul de Cadastru. Sunt și percheziții la locuinețele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu.

sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide