TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Peste un milion de cetățeni cer Comisiei Europene să intervină pentru salvarea albinelor

O petiţie europeană care vizează salvarea albinelor a reuşit să strângă numărul de semnături necesar pentru a fi examinată de Comisia Europeană, relatează miercuri DPA, scrie green report.

Iniţiativa „Salvaţi albinele şi fermierii” a depăşit miercuri pragul de un milion de semnături, potrivit website-ului său, cu doar o zi înainte de termenul de expirare pentru strângerea de semnături.

Faptul că am reuşit acest lucru în pofida restricţiilor masive cauzate de criza COVID-19 arată cât de mulţi oameni cer o schimbare a politicii agricole”, a declarat Veronika Feicht, reprezentantă a Institutului pentru mediu din Munchen, unul dintre organizatorii acestei campanii pentru salvarea albinelor.

Petiţia inițiată de 90 de organizații din 17 țări ale Uniunii Europene solicită ca legislaţia comunitară să renunţe gradual la pesticidele sintetice, să revină la biodiversitate şi să nu mai pună accentul pe agricultura la scară industrială.

„Solicităm Uniunii Europene:
Să elimine treptat utilizarea pesticidelor sintetice. Utilizarea pesticidelor sintetice în agricultura UE trebuie redusă cu 80% până în 2030, și complet eliminată până în 2035.

Să ia măsuri durabile pentru a ne restabili biodiversitatea. Ecosistemele naturale din zonele agricole trebuie să fie restaurate urgent, astfel încât agricultura să devină un factor cheie în recuperarea biodiversității.

Să susțină fermierii în tranziția către agroecologie. Fermele mici, diverse și durabile trebuie favorizate, iar agricultura ecologică extinsă. Trebuie promovate formarea și cercetarea în agricultura fără pesticide și fără OMG-uri”, se arată în textul petiției.

Iniţiativa cetăţenească europeană a fost introdusă de Tratatul de la Lisabona. Aceasta permite unui milion de cetăţeni din cel puţin un sfert dintre statele membre UE să invite Comisia Europeană să prezinte propuneri legislative în domeniile de competenţă ale executivului comunitar.

Regulamentul UE privind iniţiativa cetăţenească europeană a fost adoptat la 16 februarie 2011. Totuşi, la cererea statelor membre care au avut nevoie de timp pentru a institui mecanisme de certificare a declaraţiilor de susţinere, cetăţenii au putut lansa iniţiative astfel de iniţiative abia de la 1 aprilie 2012.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide