TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Petre Geamănu, Eugen Preda și Nicolae Cristescu, lăsați liberi. Instanța decide vineri dacă vor fi arestați.

Publicat: 12/08/2021, 20:09
Petre Geamănu, liderul grupării de șantaj și cămătărie, fostul sportiv de performanță Eugen Preda și Nicolae Cristescu, fostul acționar al Rapidului, au fost lăsați liberi, după ce le-au expirat ordonanțele de reținere. Tribunalul București a judecat joi cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă, dar a amânat pronunțarea pentru vineri. Fără nicio altă măsură preventivă, aceștia pot pleca din țară înainte de a se pronunța instanța. 

Procurorii DIICOT i-au reținut miercuri pe Petre Ilie, zis Petre Geamănu, Eugen Preda, liderul clanului Sportivilor, Florin Ilie, zis Florin Ciocolată, Radu Ilie, Nicolae Cristescu, zis „Jupuitu”, Terente Stoica, Marius Nomoloșanu, Marian Ilie, zis Marin Geamanu, Solomon Sotir și Împărățel David Onoriu și au cerut joi Tribunalului București arestarea lor preventivă.

Instanța a judecat propunerea procurorilor, dar va decide abia vineri dacă cei zece inculpați vor fi arestați preventiv, plasați în arest la domiciliu sau cercetați sub control judiciar. Între timp, ordonanțele de reținere pentru 24 de ore emise de procurori pe numele acestora expiră, așa că până la decizia instanței, aceștia vor fi lăsați liberi. Neavând nicio altă măsură preventivă, aceștia vor putea inclusiv să plece din țară.

Alți trei membri ai grupării conduse de Petre Geamănu sunt sub control judiciar, măsură luată de procurorii DIICOT după audierea lor.

Miercuri, procurorii DIICOT au ridicat și dus la audieri 15 persoane, după percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, la membrii grupării conduse de Petre Geamănu.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și arme de vânăoare, o pușcă de asalt cu două încărcătoare, dar și o cantitate de cocaină, despre care surse apropiate anchetei au menționat că ar fi fost deținută de un fin al lui Geamănu, din județul Călărași, care a menționat că avea drogurile pentru consum propriu.

Procurorii DIICOT au dezvăluit modalitatea prin care liderul interlop Petre Geamănu îi șantaja pe dezvoltatorii imobiliari cărora le impunea taxe de protecție sau le dădea „amenzi”. De teamă, victimele evitau să ceară ajutorul autorităților.

Petre Geamănu, sau „Împăratul lumii”, cum îi plăcea să fie considerat, a fost eliberat în 2018 și a revenit în comuna natală, Chitila, situată la granița cu Sectorul 1. Acesta și-a stabilit cartierul general pe malul lacului Străulești, luciu de apă pe care l-a preluat de la nașul său, omul de afaceri Costel Bucur, cunoscut din postura de fost patron al clubului FC Gloria Buzău.

Aici, fostul deținut a început să organizeze petreceri, la care chema figuri cunoscute în lumea interlopă. În același timp, a început să cunune cât mai mulți interlopi sau să le boteze copiii, motiv pentru care noua grupare pe care încerca s-o pună pe picioare sporea pe zi ce trece.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, noii recruți primeau numerele de telefon ale celorlalți membri și erau informați că au obilgația să intervină pentru fiecare, așa cu și ei urmau să-i sară în ajutor în caz de nevoie.

În același timp, Petre Geamănu, posta, pe Facebook, imagini de la majoritatea evenimentelor la care lua parte, în așa fel încât să reiasă faptul că este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii intrelope din țară.

Există mărturia unei femei care ar fi fost atacată în propria casă de către Geamănu și oamenii lui, pentru recuperarea unei presupuse datorii. Pentru că habar nu avea cine este Petre Geamănu, bărbatul i-ar fi recomandat să se uite pe Facebook, după care i-a arătat o canistră de benzină și ar fi amențat-o că îi va incendia proprietățile.

Procurorii DIICOT au anunțat că, printre victimele grupării conduse de Petre Geamănu s-ar număra și mai mulți dezvoltatori imobiliari.

„Noua structură, pe fondul renumelui clanului, a adus eficiență grupului infracțional, acesta devenind unul dintre cele mai temute din țară. Cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanță, în vederea constituirii grupului infracțional organizat a sporit randamentul acțiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obținerii de sume de bani”, au anunțat procurorii DIICOT.

În acest fel, Petre Ilie, zis Geamănu ar fi amenințat mai mulți dezvoltatori imobiliari, la rândul lor apropiați lumii interlope, cărora le reproșa „îndrăzneala” de a demara proiecte fără acordul său.
Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le cereau acestora taxe de protecție. Pentru a fi convinse să plătească, victimele erau, de obicei, amenințate și urmărite, iar membrii grupului la vizitau, des, șantierele.

Gruparea se ocupa de recuperări și taxe de protecție

Petre Geamănu se ocupa și de recuperări de bani. Procurorii DIICOT susțin că acesta punea ochii pe persoane cu bani, după care aveau datorii sau cărora li se putea „impune o datorie”. Apoi, persoanele în cauză erau amenițate, îar în cazul sumelor recuperate liderul interlop din Chitila percepea un comision consistent.

Format din patru frați, clanul Gemenii a început să se facă remarcat încă din anii ’90. Lideri erau Alexandru și Marin Ilie, care sunt gemeni, urmați îndeaproape de Petre, fratele lor mai mic. Cel de-al patrulea frate, un anume Gheorghe, a fost un simplu căruțaș, care nu a reușit să se impună în vremurile sângeroase ale anilor ’90 începutul anilor 2000.

În perioada respectivă, gemenii Sandu și Marin frecventau cluburile din cartierul studențesc Regie, unde semănau teroare și de unde încasau taxe de protecție. În acea perioadă, ambii frați purtau arme de foc cu muniție letală, pe care nu ezitau să le folosească.

Cu toate că au stat mai mult pe la închisoare, potențialul violent al celor doi a făcut ca gruparea Gemenii să devină una dintre cele mai temute din țară. Singurul membru care se află, momentan, la închisoare, este Sadu Geamănu, care ispășește o condamnare de 27 de ani pentru uciderea unui bătrân pe care, ajutat de alți trei locotenenți, l-ar fi torturat cu bestialitate pentru a-l convinge să spună unde își ține banii.

Nicolae Cristescu, bănuit că l-a sprijinit pe liderul interlop Petre Geamănu să-și pedepsească fratele mai mare, aflat la pușcărie. Sandu Geamănu a fost mutat, cu forța, la Penitenciarul Arad (EXCLUSIV)

Nicolae Cristescu, fostul patron al Rapidului, este bănuit de procurorii DIICOT că l-ar fi ajutat pe Petre Geamănu să se răzbune pe fratele lui, Sandu Geamănu, după ce acesta a vorbit despre el în cadrul unui interviu difuzat de un post de televiziune. Ca urmare, Petre Geamănu ar fi dorit să-i dea o lecție și ar fi apelat la omul de afaceri, care, la rândul său, ar fi făcut demersuri pentru ca deținutul, la momentul respectiv încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, să fie mutat la Arad, departe de familie și de cunoscuți. Sandu Geamănu a fost scos miercuri din închisoare și adus la București, pentru audieri.

 

Nicolae Cristescu a fost ridicat de acasă, miercuri, după ce procurorii DIICOT au descins la 18 adrese din București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-un dosar care vizează destructurarea unei grupări coordonate de liderul interlop Petre Ilie, zis Petre Geamănu. Anchetatorii suspectează că Petre Geamănu ar fi coordonat mai multe recuperări de bani și ar comis fapte de cămătărie, după ce și-ar fi constituit una dintre cele mai periculoase grupări infracționale din țară.

În acest context, spun surse judiciare, Nicolae Cristescu s-ar fi ocupat, în schimbul unor comisioane, de intermedierea unor plăți. În plus, acesta l-ar fi ajutat pe Petre Geamănu să se răzbune pe fratele său aflat în închisoare.

Condamnat la 27 de ani pentru o crimă comisă în 2012, Sandu Geamănu era încarcerat la Giurgiu. Recent, acesta a oferit un interviu pentru un post de televiziune, în timpul căruia a reclamat faptul că fratele lui, Petre, nu-l vizitează și nu-i trimite bani și pachete.

Petre Geamănu s-ar fi înfuriat și ar fi apelat la Cristescu să-l ajute să se răzbune. În consecință, deținutul ar fi fost urcat în autobuz și mutat la Penitenciarul Arad, foarte departe de soție și cei doi copii, care locuiesc la Chitila.

Sandu Geamănu a fost adus la București, pentru audieri

Miercuri, în contextul perchezițiilor, Sandu Geamănu a fost adus la București, pentru a fi audiat. Dincolo de transferul său la Penitenciarul Arad ar mai fi, spun sursele Gândul, o reclamație depusă pe numele lui Petre, care se referă la un presupus incident în urma căruia acesta din urmă i-ar fi luat banii unui nepot al lui Sandu Geamănu, din partea soției.

Sandu Geamănu este unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din țară. De numele său se leagă dosarul „Portbagajul”, când ar fi coordonat răpirea și torturarea unui hoț care furase jumătate de milion de dolari din portbagajul mașinii unui om de afaceri, dar și furtul mașinii patronului FCSB, Gheorghe Becali. În prezent, Sandu Geamănu execută o pedeapsă de 27 de ani de închisoare, după ce, în anul 2012, împreună cu trei locotenenți de-ai săi, ar fi omorât în bătaie un bătrân bogat, care refuzase să le spună unde și-a ascuns banii.

„La data de 11.08.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupări Infracționale Violente al DGPMB și Serviciului Investigații Criminale al IPJ Ilfov efectuează 18 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2018, după eliberarea din penitenciar, un membru marcant al lumii interlope (Petre Geamănu – n.r.) a reușit să restructureze gruparea infracțională din care făcea parte anterior și a devenit liderul grupului, detașându-se astfel față de restul membrilor, prin puterea de a lua deciziile în momentele importante. Acesta a menținut coeziunea grupului infracțional, a atras noi membri și a consolidat relații cu persoane de notorietate din mediul infracțional.

Astfel, suspectul a atras în gruparea infracţională luptători, practicanți de sporturi de contact, ori alte persoane violente. În acest fel, acesta a reușit să coordoneze colectarea de sume de bani cu titlu de „taxă de protecție” ori ca „amendă”, au anunțat procurorii DIICOT.

Sursa Gandul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide