BREAKING NEWS
  • 11:29 » Climatolog: Iarna se va transforma și va aduce riscuri asociate. Nu ne mai putem întoarce la ceea ce era acum 150 de ani
  • 11:24 » HARTĂ. Cod galben de ninsori și viscol în nordul și centrul țării. Zonele afectate
  • 11:16 » Cum arată Beijing după prima ninsoare din 2022, cu două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice
  • 11:01 » Legea vaccinării obligatorii împotriva COVID, la vot în Parlamentul Austriei
  • 10:51 » Klaus Iohannis: „Salut disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pfizer anunță un nou vaccin împotriva variantei Delta. Rezultatele testelor apar într-o lună!

BioNTech și Pfizer au un nou vaccin împotriva Covid-19 care este creat special pentru combaterea variantei Delta, anunță firmele.

Valurile pandemiei de Covid-19 încă lovesc treptat țările lumii din cauza noilor variante apărute în urma mutațiilor. În acest moment, cea mai periculoasă formă a virusului este varianta Delta, fiind mult mai infecțioasă, astfel că companiile care au dezvoltat vaccinuri împotriva bolii doresc să țintească expres mutația care a pornit din India.

Pfizer și BioNTech, primele companii care dezvoltă vaccin special împotriva variantei Delta

Potrivit Financial Times, Pfizer și BioNTech se pregătesc să înceapă de luna viitoare testările clinice pentru o nouă versiune de vaccin Covid-19 care să fie mai eficient împotriva variantei Delta, fiindcă există temeri cum că imunizările din prezent nu protejează la fel de bine față de virusul cu mutații. Compania farmaceutică a anunțat de joi, 8 iulie, că urmează să dezvolte un astfel de ser, devenind astfel prima care face un vaccin doar pentru varianta Delta.

Eficiența statistică a vaccinului a scăzut din cauza răspândirii variantei Delta

În primă instanță, vaccinul Pfizer-BioNTech era eficient în măsură de 95% împotriva variantei originale a SARS-CoV-2. Acum, odată cu continuarea testărilor clinice, rata de imunizare a început să scadă, astfel că firmele au decis să mai facă un vaccin pentru a stăvili varianta Delta, anunță și News-medical.net. Autorizarea americanilor ar putea veni încă din luna august dacă dovezile arată că a treia doză protejează mai bine împotriva acestei mutații.

O a treia doză este recomandată de producătorii vaccinului, însă autoritățile sanitare încă nu au aprobat acest lucru

Companiile au încurajat oricum administrarea celei de-a treia doze clasice de vaccin împotriva Covid-19, BNT162b2, ce se face deocamdată în două doze. Datele inițiale din studii au arătat că o doză suplimentară la șase luni după primele două doze creează titre de agenți neutralizanți de 5-10 ori mai multe decât primele două doze.

sursa- dcnews


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide