TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

ATEROSCLEROZA  apare în urma depunerii de grăsimi și plăci de aterom pe artere și provoacă astfel un debit scăzut de sânge, deci îngustarea lor. Pentru că sângele nu mai poate circula normal, apar simptomele: picioare reci, umflate, vinete, uneori chiar și durere în special în timpul mersului.

 

Ce rol are stentul?

Cu ajutorul stentului mecanic inserat în timpul intervenției, vasul tratat va putea fi menținut la dimensiunile inițiale. Stentul are dimensiuni mici și are forma unui cilindru metalic.

Unele modele de stenturi pot fi îmbunătățite prin acoperiri cu polimeri dopați cu diferite medicamente cu efect coagulant sau antiinflamator.

Cu ajutorul lor se pot obține rezultate mult mai bune decât în cazul utilizării stenturilor clasice care prezintă un risc de recidivă de 20%.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide