TRENDING

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

11:25 » Locuri unde poți vizita cele mai frumoase cascade din România

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Plan malefic al Guvernului. Cum se vor închide spitalele publice!

Pentru că se teme de reacția populației, Guvernul nu va închide spitalele publice, ci le va tăia finanțarea, ca să se închidă singure, susține președintele Federației Solidaritatea Sanitară, Radu Vasile. Prima măsură a fost deja anunțată, prin tăierea numărului de paturi de la stat și transferul acestora la privat.

Majorarea sumelor plătite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru spitalele private nu este corectă, atâta vreme cât privații iau bani și de la pacienți, arată Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară. Acesta ne spune că spitalele de stat vor avea o mare problemă, pentru că din aceeași sumă de bani vor da și la privați exact cât vor da și la stat.

”Creșterile salariale de la stat vor fi băgate în tariful pe caz rezolvat și atunci valoarea acestora va crește doar pe hârtie în spitalele publice, dar în bani pentru spitalele private. Privații aici au făcut scandal, că nu au intrat și creșterile salariale de la stat în tarife, și au cerut să le deconteze și lor tot atâta. Sunt de acord, nu este anormal. Anormal este altceva. Dacă tot vin la bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate atunci trebuie condiționați și să nu mai aibă voie să mai ia și bani de la pacienți. Dar nu, ei vor să ia și din fondul de sănătate exact câți bani iau și spitalele publice și vor să ia și din buzunarele pacienților, și pot să ia cât vor ei. Contractul cu Casa nu se negociază, ci doar se încheie. Și atunci, în cadrul spitalelor publice se vor face tăieri de peste tot. Este o modalitate de a le desființa, de a le falimenta, fără să ia decizia de a le închide. Mai ales spitalele mici, care vor intra repede în faliment. O să se închidă singure, nu le mai închide Guvernul. Dacă 6 luni de zile nu o să aibă venituri și o să meargă tot pe datorii, ajung în executare silită. Dacă anunțau că se vor închide spitale le sărea lumea la gât. Dar nu le închid, ci doar le taie finanțarea și uite așa va pleca personalul medical pa privat”, ne-a declarat Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

Urmează disponibilizări

Reducerea numărului de paturi în spitalele publice va conduce la disponibilizări de personal, pentru că nu vor fi bani pentru acoperirea cheltuielilor, susține Radu Vasile. Însă, în continuare cazurile grave și cazurile sociale vor veni tot la stat, iar privații vor prelua, foarte comod, cazurile benefice ca plată și cu cheltuială mică. ”Când se taie numărul de paturi sau numărul de externări, automat te trage în jos și nu te mai poți descurca un an cu contractul nou. Mai este un fenomen. Acum, pe perioada de pandemie, privații au preluat cazurile non-Covid, cu alte afecțiuni, pentru că pacienții nu s-au mai putut interna în spitalele publice. Deci privații au funcționat la capacitate maximă, iar spitalele publice care s-au transformat în Covid vor avea nevoie de două-trei luni până vor redeschide. În această perioadă de două-trei luni, dacă se va lua decizia să se deconteze doar ce au realizat, și se va lua această decizie, se vor trezi că nu vor avea bani să funcționeze, probabil nici pentru plata salariilor”, ne-a precizat președintele Federației Solidaritatea Sanitară, Radu Vasile.

Apar programările

Potrivit proiectului de Contract – Cadru elaborat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pacienţii care prezintă un bilet de internare pentru spitalizare continuă vor putea fi programaţi pentru internare, în funcţie de afecţiune şi de gravitatea semnelor şi simptomelor prezentate şi de disponibilitatea serviciilor unităţii spitaliceşti solicitate. Totodată, pentru încadrarea în sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate, spitalele vor întocmi liste de prioritate pentru cazurile programabile, dacă este cazul, cu excepţia cazurilor de urgenţă medico-chirurgicală, a cazurilor care necesită internare în secţiile de obstetrică şi neonatologie şi a bolilor cu potenţial endemo-epidemic, se mai arată în proiect.

sursa ziarul national


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide