TRENDING
  • 20:44 » Impact violent pe Valea Dâmboviței! O persoană a fost transportată la spital
  • 20:43 » Crește numărul șoferilor prinși drogați la volan în Dâmbovița! Doi tineri s-au ales cu dosare penale
  • 20:42 » Scene incredibile petrecute pe un bulevard din Târgoviște! Un prahovean a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a încercat să se ascundă în curtea unui localnic
  • 20:42 » Cât a ajuns să coste să repari o bară de la maşină în service-urile din România. După poliţele RCA, ar putea urma o nouă plafonare
  • 20:38 » Lovitură pentru românii care vor să plece în vacanţă. Cu cât se vor scumpi biletele de avion din vară
Daca ti-a placut, distribuie acum!

PNRR, prezentat în Parlament. Cîțu: Este un plan diferit, vine și cu o parte de reformă / Ghinea: Primii bani vin în toamnă.

Premierul Florin Cîțu vine miercuri în parlament pentru a prezenta Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe care guvernul s-a angajat să-l trimită la Bruxelles până la finalul lunii mai. PNRR înseamnă 29,2 miliarde de euro, primii bani urmând să ajungă în România în octombrie acest an. Planul a creat tensiune între opoziție și putere, dar și în interiorul Coaliției. PNRR va fi trimis la Bruxelles luni.
13:20 Florin Cîțu prezintă PNRR:
  • Înainte de a intra în prezentarea PNRR, fac o declarație publică. De când a apărut acest plan am fost acuzat că nu vreau să-l prezint în Parlament. Astăzi le vorbesc românilor.
  • PNRR ce înseamnă pentru că am văzut interpretări eronate. Trebuie să știe toată lumea că e un program diferit față de ce am avut noi până acum pe fonduri europene. Este un program care a apărut ca răspuns la acest șoc care a fost pandemia.
  • Este un plan diferit, care pe lângă investiții, vine și cu o parte de reformă. O parte de reformă pe care fiecare guvern și-o asumă transparent.
 
13:14 Ședința a început
 
13:05 Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că primii bani vor ajunge în România în toamnă. El a precizat că Bruxellesul nu impune României un „to do list” pentru PNRR
Liberalii au dat vina pe ministrul Cristian Ghinea că n-ar fi fost foarte tehnic atunci când a negociat la Bruxelles, România putând să-și ia adio de la banii pe care îi prevăzuse pentru sistemul de irigații sau pentru extinderea rețelei de gaze. De asemenea, angajamentele trimise au provocat nervozitate, liberalii nefiind dornici să atingă subiecte sensibile precum pensiile, salariile sau impozitele.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul pe care îl conduce va intra în grevă parlamentară, dacă miercuri prezentarea PNRR nu va fi “punct separat pe ordinea de zi” în Parlament.
“Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa cum este normal. Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine, în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară”, a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.
El susţine că “românii trebuie să afle adevărul” cu privire la subiecte precum “îngheţarea” pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor.
“De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani? Românii trebuie să afle adevărul legat de îngheţarea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor, de creşterea taxelor şi impozitelor pentru firme, precum şi faptul că agricultura românească va primi… zero lei pentru irigaţii!”, precizează liderul PSD.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi prezentat miercuri în parlament, iar luni ar urma să fie trimis la Bruxelles.
Sursa hotnews

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide