BREAKING NEWS
  • 22:56 » O retrospectivă tristă a celor 21 luni de școală în pandemie
  • 22:23 » Siria a devenit noul „narco-stat de pe Marea Mediterană”, condus de clanul Assad
  • 21:55 » Statele baltice îndeamnă să facă întoarcere pe Nord Stream 2
  • 21:15 » Grímsvötn: Islanda crește nivelul de alertă pentru cel mai activ vulcan din țară
  • 20:20 » IVAN VASILE IVANOFF, LANSARE DE CARTE LA MUZEUL DE ISTORIE
Daca ti-a placut, distribuie acum!

O istorie a mea, a ta, a noastră – a tuturor. În zilele în care trăim, în goana după avuție, după crearea propriului noroc și în tendința de a urca în „înalta societate” uităm să apreciem ce ne-a fost lăsat și mai ales cu ce scop. Istoria ne învață eforturile unor generații de-a rândul, care au schimbat destine și au luptat pentru ca noi astăzi să fim liberi. Liberi să gândim, liberi să alegem, liberi să cerem.

 

În Muzeul înălțător al Mausoleului Eroilor de la Mărășești regăsim câteva pagini din jurnalul Reginei Maria. Pe una dintre paginile vechi de peste 100 de ani, suverana transmite generațiilor viitoare un mesaj care astăzi are o mare însemnătate.

Ca un sfat, al unui om care… poate nu a înțeles de la început cât de importantă este istoria, mesajul meu de astăzi se încheie cu ultimele cuvinte transmise de eroul locotenent Colonelul Corneliu Calotescu în jurnalul său „În luptă cu Regimentul 30 Muscel”, jurnal editat în 1929, de altfel, cartea și pasajul meu preferat:

 

Am lăsat în paragină o țară de vis, am lăsat clasa politică să cuprindă conducerea, am lăsat educația deoparte și am uitat cea mai mare misiune pe care o aveam: să transmitem mai departe istoria, tradiția și cultura țării noastre.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide