TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat miercuri că Polonia va oferi Ucrainei o companie de tancuri germane Leopard – dar va face acest lucru doar împreună cu aliații săi, relatează BBC.

„O companie de tancuri Leopard va fi transferată ca parte a acțiunilor coaliției [de aliați ai Ucrainei]. Vrem să fie o coaliție internațională”, a declarat Duda miercuri, la Lvov, după întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

O companie de tancuri din armata poloneză este formată din 14 tancuri. În total, Polonia, potrivit datelor din surse deschise, are aproape 250 de tancuri „Leopard 2” germane cu diferite modificări.

În ultimele zile, presa europeană a scris că Polonia și Franța cer permisiunea Germaniei, în calitate de țară producătoare, de a transfera tancuri „Leopard” în Ucraina.

Duda și-a exprimat speranța că o companie de tancuri din Polonia, împreună cu tancuri Leopard și alte tancuri din alte țări, vor fi predate Ucrainei foarte curând.

Până în prezent, partenerii Ucrainei nu i-au furnizat acesteia niciun tanc de fabricație occidentală.

Volodimir Zelenski a declarat reporterilor după o întâlnire la Lvov că vede „semnale foarte pozitive” în ceea ce privește furnizarea de tancuri și că așteaptă decizii nu numai din partea Poloniei, ci și din partea altor țări.

„Ne așteptăm la o decizie comună. [Doar] un singur stat cu (tancuri) Leopard nu ne va putea ajuta, pentru că ne luptăm cu mii de tancuri rusești […] Nu vreau să numesc în mod specific statele, dar așteptăm astăzi un alt semnal pozitiv din partea unui alt stat cu privire la livrările de tancuri moderne de tip occidental către noi”, a declarat Zelenski.

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide