TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pompierii români, lăudaţi de greci. „Par că sunt de pe altă planetă”

Pompierii români, lăudaţi de greci. „Par că sunt de pe altă planetă”

Peste 100 de pompieri români participă la stingerea incendiilor din Grecia. Viteza de reacţie şi profesionalismul lor sunt lăudate de presa elenă.

Publicaţia greacă fimes.gr laudă intervenţia pompierilor români din insula grecească Evia.

„Pompierii români care au venit în ţara noastră să întărească efectivele anti-incendiu şi să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă”, spune presa elenă, citată de ziare.com.

Grecii apreciază viteza de organizare şi meticulozitatea românilor care la sosirea în Evia au înfiinţat rapid un sediu independent faţă de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering şi logistică proprii.

„Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcţia vântului şi au folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru localizarea incendiilor.

În acelaşi timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă şi, cu furtunurile racordate între ele pe distanţe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile”, spun grecii.

„De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulaţia.

Aşadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranţă o oglindă a unei ţări dezvoltate şi nu una subdezvoltată, aşa cum mulţi o văd”, se mai arată în articol.

Contribuţia României este cu adevărat mare şi produce senzaţie, deoarece este o ţară care nu aparţine cercului tradiţional de aliaţi ai Greciei, subliniază Crisis Monitor, de la Atena.

Înregistrările video cu pompierii din România, care se află în Grecia pentru a acţiona împotriva incendiilor, au devenit virale pe internet, scrie Athens Voice.

Anterior, într-o postare pe Facebook, Consulatul General al României la Salonic i-a întâmpinat pe pompierii trimişi de Bucureşti pentru a ajuta Grecia,  cu mesajul: „Nu vom lăsa Grecia singură în faţa flăcărilor”, citează Athens Voice.

Echipa românească este „cea mai puternică forţă care soseşte dintr-o ţară europeană”, remarcă publicaţia militară Veteranos.

Bucureştiul a răspuns cererii formulate de guvernul grec prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, notează Proto Thema, în timp ce Efimerida Makedonia preia mesajul de „recunoştinţă profundă” transmis de Ministerul de Externe de la Atena către toate statele care au exprimat mesaje de solidaritate sau care oferă ajutor concret în aceste momente grele pentru Grecia.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat luni, 9 august, că acţiunea pompierilor români continuă în zona Spathari din insula Evia   „Începând cu ora 08.00, 45 de pompieri acţionează pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetaţia uscată şi fondul forestier din zona Spathari.

Dispozitivul va fi similar celui de ieri, intervenţia asigurându-se cu 6 maşini de stingere şi 2 cisterne. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor”, spun cei de la DSU

Sursa: Adevarul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide