TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pompierii români, operațiune de salvare a unei mănăstiri din Grecia: „Frontul flăcărilor a fost uriaș”

Pe parcursul zilei de luni, 23 august, misiunile pompierilor militari români, din zona Vilia, Grecua, au constat în limitarea propagării flăcărilor, lichidarea incendiilor izbucnite la locuințele din zonă, precum și în menținerea unei linii de protecție între frontul de incendiu și zonele neafectate. Salvatorii au reușit să protejeze de foc Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, într-un comunicat.

Misiunea în zonă a fost asigurată și pe parcursul întregii nopți. Echipajele pompierilor militari români au monitorizat în permanență și au asigurat protecția Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias. Astfel, 11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren și un UTV (vehicul de teren), au rămas până dimineață și s-au asigurat ca obiectivul respectiv să fie în siguranță. „O zi foarte grea. Focul s-a extins cu repeziciune, aproape că n-am avut timp să facem ceva. Frontul flăcărilor a fost uriaș. Am avut noroc cu măștile, la temperaturile uriașe care au fost. Oamenii au fost evacuați, dar am pierdut câteva animale de companie. Un munte întreg a fost în flăcări. La Mănăstirea Sf. Ilie ardeau două chili, dar am salvat clădirea bisericii”, a declarat dintr-o suflare Radu, unul dintre salvatorii români.

La solicitarea autorităților elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele de stingere ale colegilor greci. De altfel, toate misiunile au fost executate în strânsă legătură cu pompierii greci.
Marți dimineață, pompierii militari din bază urmează să primească noi misiuni de intervenție din partea ofițerului de legătură elen, ținând cont că zona în care modulul își desfășoară activitatea este încadrată la un nivel de risc de incendiu „ridicat”.

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide