TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pompierii români răspund laudelor grecilor: Ne-am făcut sarcinile așa cum le știm de acasă

O mie de pompieri din țările Uniunii Europene luptă cu flăcările, alături de cei greci. Printre ei sunt și peste 100 de pompieri români. Modul lor de organizare și faptul că folosesc drone pentru a supraveghea zona în care intervin i-au uimit pe jurnaliști. “Parcă sunt de pe altă planetă”, a scris presa din Grecia despre salvatorii români. “Ne-am organizat așa cum facem de obicei, la fiecare misiune”, răspunde compandantul pompierilor români.

Deși situația în insula Evia s-a îmbunătățit, pompierii rămân în alertă pentru că vântul poate crea noi focare în doar câteva minute sau le poate reaprinde pe cele vechi.

După primirea călduroasă de care au avut parte salvatorii români în Grecia, acum sunt lăudați și de pompierii greci.

Vasilis Bikas, comandantul misiunii din Grecia: “Vreau să vă mulțumesc că ne ajutați. E a doua zi în care cooperăm. Cooperăm excelent, pompierii români sunt foarte profesioniști. Protejăm zona aceea, e o zonă periculoasă, dacă focul trece în partea aceea va ajunge către case.”

Și presa elenă scrie că pompierii români sunt de mare ajutor pentru cei greci. Una dintre publicații a numit detașarea pompierilor români “emoționantă”, iar un ziar online a scris că elenii au fost uimiți de modul de operare al pompierilor români.

Reporter: Ce ați făcut de spun că sunteți de pe altă planetă?

Florin Pop, comandantul pompierilor români în Grecia: Nu, suntem din România. Ne-am organizat așa cum facem de obicei, la fiecare misiune. Ne-am făcut sarcinile așa cum le știm de acasă.

Și Raed Arafat, șeful DSU, spune că ridicarea moralului pompierilor români trimiși în Grecia contează mult în aceste momente: “Vă garantez că orice cuvânt frumos venit de la oameni care se pricep la munca lor contează foarte mult și e mult mai important decât critica Important e că suntem gata să intervenim și să participăm la salvarea de vieți așa cum face toată Europa”.

Peste 100 de pompieri români cu 23 de autospeciale vor lupta și în zilele următoare să oprească infernul din Grecia. Alături de ei, sunt și pompieri din Franța, Cipru, Israel, Suedia și Germania.

 

A treia zi a intervenției pompierilor români pentru stingerea incendiilor din insula Evia

Pompierii români intervin marți pentru a treia zi la stingerea incendiilor din zona Spathari, insula Evia, Grecia. Aceștia acționează în zonă cu șase mașini de stingere, două cisterne și o dronă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), șase pompieri vor avea marți misiunea, la fel ca zilele trecute, de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Încă de la sosirea pompierilor români în zonă, una dintre activitățile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranți, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea mașinilor de stingere.

Potrivit IGSU, o situație deosebită a fost întâlnită luni seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt.

“Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei”, au transmis reprezentanții IGSU.

Conform acestora, având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide