BREAKING NEWS
  • 21:06 » Incendiu de proporții la o hală din Timișoara (FOTO/VIDEO)
  • 20:50 » Un bărbat a refuzat să oprească la semnalul polițistului, l-a lovit cu mașina și a fugit
  • 20:48 » Și-a lăsat nevasta și copiii pentru o refugiată ucraineancă pe care a primit-o în casă
  • 20:44 » Variola maimuței. Ce este, cum se transmite și cât de gravă e boala? OMS: „Acesta nu este un eveniment obișnuit”
  • 20:39 » Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Cîmpeanu: Notele și-au pierdut foarte mult din relevanță
Daca ti-a placut, distribuie acum!

„PORTRETE ÎN TIMP”

Expoziţie de artă – FLOAREA ȚUȚUIANU

 

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 26 mai 2021, expoziţia de artă „PORTRETE ÎN TIMP” a artistei și scriitoarei Floarea Țuțuianu, care va fi deschisă la Muzeul de Istorie din Târgovişte.

Floarea Țuțuianu, reputat artist plastic al ultimilor 40 de ani, și poetă de o sensibilitate răvășitoare, cu șapte volume de versuri însoțite de ilustrațiile autoarei, revine la Târgoviște cu o amplă expoziție sub titlul „Portrete în timp”. Într-un desen viguros și sigur, artista își ilustrează eul prin cufundarea în vremuri apuse și „citate” din artiștii renascentisti preferați, realizând un remarcabil ciclu de portrete onirice atât în desen, pictură cât și, mai nou, în digital art. Portretele sale sunt purtătoare ale unui amplu mesaj plurisemantic. Născută pe tărâm dâmbovițean, la Slobozia-Moară, Floarea Țuțuianu a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. Este membră a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, iar între anii 1994-2012 și-a exprimat talentul ca grafician în cadrul Editurii Institutului Cultural Român.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc miercuri, 26 mai 2021, ora 15:00, la Muzeul de Istorie din Calea Domnească, nr. 189. Expoziția va rămâne pe simeze până în data de 30 iunie 2021, şi poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide