BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

New Delhi: India se remarcă ca o țară „săracă și foarte inegală”, cu 1% din partea de sus a populației deținând mai mult de o cincime din venitul național total în 2021, iar jumătatea inferioară doar 13%, potrivit unui raport.

Raportul, intitulat „World Inequality Report 2022”, a fost redactat de Lucas Chancel, co-director al World Inequality Lab, și coordonat de mai mulți experți, inclusiv economistul francez Thomas Piketty.

Mai mult, a spus că India este acum printre cele mai inegale țări din lume.

Raportul a subliniat că venitul național mediu al populației adulte indiene este de 204.200 INR. În timp ce cei 50 la sută de jos câștigă 53.610 INR, cei 10% de top câștigă de peste 20 de ori (1.166.520 Rs).

„În timp ce primii 10% și cei mai mari 1% dețin, respectiv, 57% și, respectiv, 22% din venitul național total, cota de 50% inferioară a scăzut la 13%.

„India se evidențiază ca o țară săracă și foarte inegală, cu o elită bogată”, se spune.

Potrivit raportului, averea medie a gospodăriilor din India este de 9.83.010 INR.

Acesta a observat că politicile de dereglementare și liberalizare implementate de la mijlocul anilor 1980 au dus la „una dintre cele mai extreme creșteri ale inegalității veniturilor și a bogăției observate în lume”.

De asemenea, a spus că inegalitățile de gen în India sunt foarte mari.

„Cota femeilor din venitul muncii este egală cu 18 la sută. Aceasta este semnificativ mai mică decât media din Asia (21 la sută, excluzând China)”, se arată în raport, adăugând că această valoare este una dintre cele mai scăzute din lume, ușor. mai mare decât ponderea medie în Orientul Mijlociu (15 la sută).

Harta mondială a inegalităților arată că nivelul veniturilor medii naționale sunt predictori slabi ai inegalității — în țările cu venituri mari, unele sunt foarte inegale (cum ar fi SUA), în timp ce altele sunt relativ egale (Suedia).

„Același lucru este valabil și în țările cu venituri mici și medii, unele prezentând inegalități extreme (Brazilia și India), niveluri oarecum ridicate (China) și niveluri moderate până la relativ scăzute (Malaezia, Uruguay)”, se spune.

Raportul a remarcat că inegalitățile de venituri și bogăție au crescut aproape peste tot începând cu anii 1980, în urma unei serii de programe de dereglementare și liberalizare care au luat forme diferite în diferite țări.

„Creșterea nu a fost uniformă: anumite țări au înregistrat creșteri spectaculoase ale inegalității (inclusiv SUA, Rusia și India), în timp ce altele (țările europene și China) au înregistrat creșteri relativ mai mici”, se arată în comunicat.

Raportul a subliniat că în 2021, după trei decenii de globalizare comercială și financiară, inegalitățile globale rămân extrem de pronunțate.

„Sunt cam la fel de grozavi astăzi precum au fost la apogeul imperialismului occidental la începutul secolului al XX-lea”, se spune.

Lucas Chancel, autorul principal al raportului, a declarat că criza COVID a exacerbat inegalitățile dintre cei foarte bogați și restul populației.

Comentarii
“Cu toate acestea, în țările bogate, intervenția guvernului a prevenit o creștere masivă a sărăciei, nu a fost cazul în țările sărace. Acest lucru arată importanța statelor sociale în lupta împotriva sărăciei”, a spus el.

Sursa ndtv.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide