BREAKING NEWS
  • 0:49 » Eveniment caritabil Timisoara
  • 21:25 » Începe a doua etapă de generare a voucherelor în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice
  • 21:15 » Ce este grăsimea abdominală.
  • 21:01 » Cele mai bune uleiuri pentru părul uscat și deteriorat.
  • 20:57 » Ce este uleiul squalane
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Jack Ma s-a născut în orașul Hangzhou din China și a crescut într-o familie săracă. Momentul care l-a făcut să fie fascinat de lumea occidentală a fost după o vizită făcută de președintele american Richard Nixon, în Hangzhou, în 1972.

Așa că în copilărie, Jack Ma a început să meargă la un hotel internațional, unde de obicei se cazau turiștii străini pentru a învăța limba engleză, în schimbul unor tururi prin oraș. La doar 12 ani, el a găsit o modalitate care să-i permită să învețe limba lui Shakespeare. De fapt, acesta s-a ales cu numele de „Jack”, după ce s-a împrietenit cu unul dintre turiști.

 

Începutul nu a fost unul ușor. În prima săptămână erau șapte angajați, care ei cumpărau, ei vindeau. În a doua săptămână a existat o persoană care a început să folosească site-ul pentru a vinde.  Jack Ma a povestit că ajuns să cumpere tot, doar pentru a le arăta oamenilor că site-ul funcționează.

Cu toate acestea nu i-a fost teamă să își asume riscuri. Deși a început ca designer de site-uri web și apoi a intrat în comerțul electronic business-to-business, a continuat să-și dezvolte afacerea către noi direcții. În 2003, el a fondat Taobao, cel mai mare site chinez de cumpărături business-to-consumer. A fost întâmpinat cu scepticism atunci când a dezvăluit planurile pentru Taobao, mai ales că Alibaba nu avea încă profit.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide