BREAKING NEWS
  • 23:17 » Accident VIOLENT pe o șosea din județul Prahova. Sunt două persoane rănite
  • 23:14 » FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital
  • 23:13 » Următoarea pandemie ar putea fi mai letală decât COVID-19, afirmă creatoarea vaccinului AstraZeneca
  • 23:12 » FOTO: Au văzut moartea cu ochii. Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, după un accident în Vâlcea
  • 22:56 » O retrospectivă tristă a celor 21 luni de școală în pandemie
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sultana Hürrem, pe numele primit la botez Aleksandra Lisowska, s-a născut într-o regiune vestică a Ucrainei numită Rohatyn. Nu sunt cunoscute prea multe detalii despre copilăria sa, însă cei mai mulți istorici sunt de părere că aceasta a avut parte de o copilărie frumoasă și fericită, precum și de o educație aleasă încă din primii ani de viață, căci tatăl său era preot.

Viața ei avea să se schimbe pentru totdeauna, odată ce a fost capturată în timpul unei invazii a tătarilor. Deosebit de frumoasă încă din adolescență, la vârsta de 15 ani avea să fie răpită din sânul familiei sale și vândută mai apoi otomanilor. A ajuns la Constantinopol, Istambulul de astăzi, fără drepturi sau control asupra propriei sorți și a fost dăruită Sultanului Suleiman de către Ibrahim Pașa, cu care suveranul avea o prietenie foarte puternică.

 

Suleiman Magnificul a venit la conducerea Imperiului Otoman în anul 1520, fiind moștenitorul de drept al Sultanului Selim I și al Sultanei Ayșe. Întâlnirea dintre el și Aleksandra a fost un moment plin de emoție, căci bărbatul nu a putut să rămână indiferent la frumusețea sa.

În lunile ce au urmat, Aleksandra Lisowska a făcut toate eforturile pentru a-l cuceri pe Suleiman. Frumusețea și părul său roșu nu erau suficiente pentru îndeplinirea acestui scop, căci nu era singură femeie din harem care-l dorea pe suveran drept iubit. Ceea ce a făcut-o să se remarce a fost inteligența și firea sa mereu veselă.

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide