TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Haiti este una dintre cele mai sărace țări ale lumii, cu un nivel de trai scăzut până la limita existenței. Cunoscută ca „ținutul munților înalți”, sau „ținutul violenței”, țara are un istoric de-a dreptul uimitor. Mai exact, aici nu a fost niciodată liniște, iar oamenii nu știu clar ce este normalul în viața de zi cu zi.

Prima luptă puternică a avut loc în 1791, după Revoluția Franceză. În Haiti a fost organizată o revoltă a populației negre împotriva francezilor și englezilor. Haitienii au luptat pentru abolirea sclaviei și au învins.

În 1804 a fost întemeiat regatul independent Haiti sub conducerea lui Jean-Jacques Dessalines, primul stat al negrilor de pe insulă.

 

Abia pe data de 16 decembrie 1990 au loc primele alegeri prezidențiale libere din Haiti. Președinte al statului devine preotul Jean-Bertrand Aristide, sub controlul ONU. Patru ani mai târziu, Aristide va ajunge lider, iar în 1995 partidul său ia majoritatea voturilor la alegerile parlamentare.

Mai sunt multe țări cu un trai aproximativ similar ca al haitienilor, lucru care pare greu de acceptat pentru cei care nu știu ce înseamnă greul vieții.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide