TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin
Încă un nor de praf saharian a ajuns în România. Fenomenul este mai persistent în zonele în care a plouat. De la primele ore ale dimineții, un strat de nisip fin s-a depus pe mașini și pe străzi. Meteorologii spun că masa de aer încărcată cu particule va persista în prima parte a zilei de astăzi și după se va deplasa spre nord-est.
Imagini cu maşini pline de praf, după ce specialiştii au anunţat un nou val de praf saharian care traversează România, au umplut reţelele sociale. Oameni din București, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Brăila, dar şi din alte zone ale ţării au postat fotografii.
”La cât praf s-a depus în toată ţara, ar fi trebuit să se termine tot nisipul saharian”, a scris o persoană.

”Maşina a făcut varicelă după ploaie. Eu am nările arse la fiecare 3 zile, de doi ani încoace. Se pricepe greu şi degeaba. Am intrat în zodia demenţei de câţiva ani, s-a dat liber la salvarea planetei de oameni. Una-două, praf saharian”, a comentat alta.

”Cu siguranţă azi spălătoriile auto au câştigat. Trendul ploaie cu praf saharian ne lipsea”, a mai scris o femeie.
Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi şi în prima partea zilei de miercuri.

”În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, a transmis ANM.
Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua. În după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est şi se va îndepărta de România.
Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide