TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, întâlnire la sediul Consiliului Județean Dâmbovița cu președintele Corneliu Ștefan!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a primit astăzi, 2 iunie 2021, vizita președintelui Academiei Române, academician profesor universitar doctor Ioan Aurel Pop – prezent la Târgoviște cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universității Valahia din Târgoviște (UVT).

Festivitatea de decernare a distincției a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia Târgoviște, manifestare în cadrul căreia academicianului Ioan Aurel Pop i-au fost recunoscute meritele pentru contribuția adusă istoriografiei românești.

Activitatea științifică a academicianului Ioan Aurel Pop se întinde pe mii de pagini, concretizate în peste 50 de cărți, 300 de studii, articole, recenzii, rapoarte, cronici apărute în volume științifice, în reviste de specialitate și în alte publicații de largă răspândire, manuale, culegeri, cursuri universitare.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Este o onoare pentru mine și instituția Consiliului Județean Dâmbovița să primim vizita domnului președinte al Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Personalitatea domniei sale este una demnă de titlul onorific pe care universitatea târgovișteană i-l atribuie, ca autor al unei opere de o mare valoare științifică, care a contribuit semnificativ la îmbogățirea istoriografiei României.

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea Valahia din Târgoviște este un act important ce contribuie la consolidarea renumelui de care se bucură instituția academică dâmbovițeană. 

În cadrul întâlnirii de astăzi, am avut prilejul să aduc în atenția domnului președinte situația vestigiilor complexului arhitectural Văcărești, proprietate a Academiei Române, în vederea identificării posibilităților de colaborare pentru restaurarea și punerea în valoare a acestora.

Îi mulțumesc domnului acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop pentru bucuria și cinstea pe care ni le-a făcut astăzi, prin prezența domniei sale la consiliul județean.”

La festivitatea organizată de Universitatea Valahia din Târgoviște au fost prezenți: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, ÎPS prof. univ. dr. Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, rectorul Universității Valahia, acad. prof. univ. dr. Ionel Cândea, prof. univ. dr. Ioan Opriș, cadre universitare din cadrul facultăților UVT, corul Gaudeamus al universității.

Compartimentul Imagine, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide