BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Scepticismul asupra vaccinului din partea președintelui Jair Bolsonaro, care spune că nu a primit vaccinul împotriva COVID-19, nu a făcut nimic pentru a diminua dorința brazilienilor de a se imuniza, cu peste 85% dintre adulți acum complet vaccinați.

Brasilia: Președintele Jair Bolsonaro a criticat marți autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia, Anvisa, pentru că a propus o cerință de vaccinare pentru călătorii care sosesc în țară pentru a ajuta la prevenirea răspândirii noilor variante de coronavirus.
“Anvisa vrea să închidă spațiul aerian al țării acum. Nu din nou, la naiba”, a spus Bolsonaro la un eveniment de afaceri la Brasilia.

Anvisa a propus luna trecută adoptarea unui „pașaport de vaccinare” pentru intrarea în Brazilia, dar guvernul nu a luat încă o decizie în această chestiune, pe care Bolsonaro a atacat-o în mod repetat.

Scepticismul asupra vaccinului din partea lui Bolsonaro, care spune că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, nu a făcut nimic pentru a diminua dorința brazilienilor de a se imuniza, cu peste 85% dintre adulți acum complet vaccinați. Cu toate acestea, discreția sa asupra politicii federale ar putea soluționa dezbaterea privind necesitatea vaccinurilor pentru călători.

Guvernul a programat luni o întâlnire pentru a dezbate problema. A fost anulat după ce Curtea Supremă a acordat 48 de ore executivului să explice de ce pașaportul de vaccinare nu a fost încă adoptat.

Săptămâna trecută, la sugestia Anvisa, guvernul a suspendat zborurile din șase țări din Africa de Sud, unde a fost identificată noua variantă Omicron, cu răspândire rapidă, a coronavirusului.

Bolsonaro și-a repetat criticile față de vaccinurile COVID-19 marți, spunând că persoanele vaccinate pot fi în continuare infectate, răspândesc coronavirusul și pot muri din cauza COVID-19. De asemenea, el a minimalizat noua variantă, spunând că există „mii de viruși” și că pandemia se încheie.

Deși încă nu se cunosc multe despre Omicron, persoanele nevaccinate reprezintă marea majoritate a cazurilor severe de COVID-19 și a deceselor.

More than 600,000 Brazilians have died of COVID-19, the highest death count outside of the United States, as critics have blasted Bolsonaro for playing down the severity of the virus, fighting lockdowns and slowing the acquisition of vaccines.

Sursa ndtv.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide