BREAKING NEWS
  • 3:47 » STUDIU | Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii?
  • 3:26 » Polițiști în concurs. Vor dona premiile pentru ajutorarea unui coleg
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat că este pregătit să interzică vânzarea şi consumul cărnii de câine şi de pisică, în contextul unei conştientizări tot mai mari a drepturilor animalelor în Asia şi în care numeroase ONG-uri îndeamnă Coreea de Sud să închidă restaurante şi pieţe în care se vinde carne de câine, relatează CNN.

Potrivit sursei citate, Moon a făcut aceste declaraţii după ce a fost informat de premierul Kim Boo-kyum cu privire la eforturi în vederea unei îmbunătăţiri a gestionării animalelor abandonate şi unui sistem de înregistrare obligatorie a câinilor.

„După briefing, el a declarat că a venit vremea să se analizeze cu atenţie impunerea unei interdicţii a (consumului – n.r.) cărnii de câine”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Casei Albastre, Park Kyung-mee.

În pofida faptului că nu mai este la fel de răspândită ca înainte, carnea de câine este în continuare foarte consumată în ţările asiatice, mai ales de către persoane în vârstă. Ea continuă să fie servită în anumite restaurante şi poate fi cumpărată din pieţe cu specific.

Acesta este motivul din cauza căruia, în vederea unei creşteri a popularităţii, mai mulţi candidaţi la preşedinţia sud-coreeană s-au angajat să interzică carnea de câine.

Guvernatorul provinciei Gyeonggi, cea mai populată din ţară, Lee Jae-myung, principalul candidat în alegerile prezidenţiale, a anunţat că vrea să exercite presuni în vederea unei interziceri, printr-un consens social.

Unul dintre opozanţii săi, Yoon Seok-youl, apreciază, la rândul său, că aceasta este necesar să rămână „o opţiune personală”.

Această măsură pare să fie susţinută de o mare parte a populaţiei sud-coreene. Un sondaj publicat în septembrie de către asociaţia de apărarea animalelor Aware a arătat că 78% dintre persoanele intevievate consideră că producţia de carne de câine şi de pisică ar trebui să fie interzise, iar 49% se pronunţă în favoarea unei interziceri totale a consumului.

Însă această problemă continuă să creeze disensiuni din cauza unui nucleu de recalcitranţi.

Altă anchetă, realizată de societatea de sondaje Realmeter a arătat că o parte a persoanelor intervievate are păreri împărţite cu privire la faptul dacă Guvernul ar trebui sau nu să interzică consumul de carne de câine.

O majoritate (59%) susţine însă restricţiile impuse abatajului câinilor în vederea consumului uman.

Vânzătorii de carne de câine insistă, la rândul lor, asupra dreptului de a-şi desfăşura meseria şi susţin că le sunt ameninţate mijloacele de subzistenţă.

Sursa: G4Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide