BREAKING NEWS
  • 1:34 » Incendiu pe dealul Pietricica din Piatra-Neamț
  • 0:36 » Incendiu la un bloc din Timișoara
  • 22:26 » Alt accident în minivacanță! Un bărbat a ajuns la spital, a fost alertat și elicopterul SMURD
  • 22:04 » Timișenii au luat amenzi pentru nerespectarea regulilor pe timp de pandemie și în prima zi a săptămânii
  • 21:51 » Bătaie de joc incredibilă la adresa timișorenilor și poliștilor! Tramvaiul 9 nu va circula miercuri seara
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Președintele interimar din Haiti a decretat starea de asediu și legea marțială după asasinarea fostului președinte

Președintele interimar al Haiti, Claude Joseph, a declarat stare de asediu în țară ca urmare a asasinării președintelui Jovenel Moïse, miercuri, relatează CNN.

Într-un mesaj în fața națiunii, Joseph a spus că nu vrea să „arunce țara în haos” și că a luat decizia decretării stării de asediu la consiliul extraordinar al miniștrilor de miercuri dimineață.

Conform legii haitiene, starea de asediu este al doilea nivel pe o scală de trei – starea de urgență, starea de asediu, iar cel mai ridicat nivel de alertă este starea de război.

Ca urmării a intrării în vigoare a acestei dispoziții, granițele s-au închis, iar legea marțială a fost impusă temporar, armata și poliția primind puteri suplimentare de a pune în aplicare legea.

Joseph le-a cerut cetățlenilor să-și păstreze calmul și a promis că îi va „aduce pe asasinii fostului președinte în fața legii”.

„Vă cer tuturor să vă păstrați calmul. Cu regret vă aduc știrea morții președintelui. Eu și ceilalți miniștri am lucrat de la aflarea veștii și vrem să ne asigurăm că îi vom aduce pe ucigașii președintelui în fața legii. Rămâneți calmi și lăsați autoritățile să-și facă treaba. Nu vrem aruncarea țării în haos. Este o zi tristă pentru țara noastră și pentru poporul nostru”, a spus Joseph într-un discurs televizat.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide