BREAKING NEWS
  • 14:26 » Satul din România unde oamenii plătesc de 7 ori mai mult pentru apa folosită: „O plătesc, dar n-am consumat-o”
  • 14:20 » Ce e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UECe e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UE
  • 14:16 » UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
  • 14:14 » A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic
  • 14:11 » Rata de incidență crește rapid în toate județele. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Președintele Portugaliei a refuzat să semneze un al doilea proiect de lege care legalizează eutanasia și sinuciderea asistată de un medic.

Președintele Marcelo Rebelo de Sousa a spus că formularea propunerii de lege este prea imprecisă și a respins legea.

Președintele Rebelo de Sousa – un catolic convins – și-a exprimat anterior rezerve cu privire la primul proiect de lege de legalizare a eutanasiei.

Legislația a fost în mod efectiv abandonată până când un nou parlament portughez este ales la alegerile din ianuarie.

Portugalia a dezbătut de ani de zile eutanasia atunci când un medic administrează direct unui pacient medicamente fatale.

Parlamentarii de stânga au cerut, de asemenea, parlamentului să permită sinuciderea asistată medical, în cazul în care pacienții își administrează singuri medicamente letale sub supraveghere medicală.

La începutul acestui an, de Sousa a înaintat prima lectură a legislației pe această temă Curții Constituționale a țării. Instanța a respins proiectul de lege, declarând că legea nu are „rigoare indispensabilă”.

După un al doilea vot, parlamentarii au aprobat o versiune rescrisă a legii, dar de Sousa a trimis legea înapoi parlamentului portughez.

Președintele a susținut că legea trebuie să clarifice mai bine „contradicțiile” față de ceea ce justifică sinuciderea asistată medical în cazurile de boli „letale”, „incurabile” sau „grave”.

Fără ca pacienții să fie bolnavi în stadiu terminal, „valorile vieții și autodeterminarea liberă” ale Portugaliei se schimbă, a spus el într-un comunicat.

Rebelo de Sousa a rămas popular de mai bine de cinci ani ca șef al statului portughez.

Țara majoritar catolică a adoptat anterior legi care permit avortul în 2007 și căsătoriile între persoane de același sex în 2010.

În Europa, doar Spania și țările Benelux – Belgia, Țările de Jos și Luxemburg – au legalizat eutanasia.

Sursa euronews.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide