BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Președintele Serbiei acuză Australia că l-a „maltratat” pe Djokovic timp de 11 zile

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat presei naționale că a vorbit cu Novak Djokovic după decizia Curții și că l-a sprijinit. El de asemenea a acuzat autoritățile australiene că l-au maltratat pe tenismen timp de 11 zile.

„I-am spus că sunt nerăbdător să se întoarcă în Serbia, să se întoarcă în țara lui, pentru a fi unde este întotdeauna binevenit. Să-l maltratezi pe cel mai bun jucător de tenis timp de 11 zile, iar în a 11-a să-i predai decizia luată în prima zi…”, a declarat Vucic, conform Novosti, citat de The Age.

El a acuzat că avocații guvernului australian mint.

„Ați văzut în procedurile fără rost din instanță cât de mult au mințit procurorii (referindu-se la avocații guvernului australian). Ei pur și simplu mint. Ei spun că sunt mai puțin de 50% persoane vaccinate în Serbia și oficial numărul este de 58%. Nu uitați că este mai mare decât în multe țări UE. Acela a fost un argument fără rost, însă asta e posibil într-un spectacol orwellian”.

Vucic a spus că sportivii australieni ar fi primiți într-un mod mult mai bun în Serbia la un eveniment sportiv în martie „și nu-i vom maltrata din cauza alegerilor”.

„Le mulțumesc australienilor și sunt sigur că ei iubesc sârbii. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, însă ei s-au umilit singuri iar el se poate întoarce în țara lui și să se uite în ochii tuturor ținând capul sus”.

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a spus că este „incredibil” că există două decizii diferite în justiție la care s-a ajuns în câteva zile, în timp ce Novak Djokovic era supus unor 11 zile de „maltratare fizică și psihologică”.

Federația de Tenis din Serbia și-a exprimat „extrema dezamăgire” privind decizia Curții Federale de a-l deporta pe Novak Djokivic, spunând că „farsa s-a încheiat”.

„Politica a înfrânt sportul de această dată”, a declarat federația într-un comunicat.

„Interferența politicii în sport a deschis multe chestiuni fierbinți. Ce mesaj trimite Australia, organizatoare de două ori a Jocurilor Olimpice, înaintea Jocurilor din 2032?”.

Federația a declarat că îl sprijină pe Djokovic ca fiind cel mai bun ambasador al Serbiei.

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia. Novak Djokovic a părăsit aeroportul din Melbourne, cu destinația Europa, via Dubai. Tenismenul a fost escortat de autorități la îmbarcarea în avion. Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Duminică, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”, având în vedere că este „un talisman al mișcării anti-vaccin”. Judecătorul James Allsop a anunțat că instanța a respins în unanimitate contestația lui Djokovic, sportivul trebuind să plătească costurile, însă a explicat că decizia nu a judecat „meritul sau înțelepciunea deciziei” ministrului, ci dacă era atât de irațională încât să fie ilegală.

Sursa:Digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide