BREAKING NEWS
  • 23:59 » Alte 9 cazuri de variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână
  • 23:56 » Medicii de familie îl critică pe Rafila și se plâng că nu vor mai putea primi bolnavi la timp din cauza rețetelor de pastile de iod
  • 23:53 » Apelul Ministerului Afacerilor Interne, după ce trei oameni s-au înecat în doar câteva ore: „Nu vă mai riscați viața”
  • 23:50 » Ministerul Sănătății revine cu precizări despre pastilele cu iod: Se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear
  • 23:46 » Un câine abandonat a fost salvat din pădure, la Brașov. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prețul produselor electronice va crește și mai mult, pe măsură ce marii producători de cipuri cresc prețurile

Produsele care au în componență semiconductori vor deveni și mai scumpe pe măsură ce producătorii de cipuri se pregătesc să crească prețurile, au declarat mai mulți analiști pentru CNBC.

Cei mai mari producători din lume — inclusiv Taiwan Semiconductor Manufacturing Company , Samsung și Intel — iau în considerare să crească prețurile, au declarat analiștii pentru CNBC.

„Producătorii au crescut deja prețurile cu 10-20% în ultimul an”, a declarat pentru CNBC analistul de semiconductori Bain, Peter Hanbury. „Ne așteptăm la o nouă rundă de creșteri de preț în acest an, dar mai mici (adică 5-7%).”

Producătorii cresc prețurile parțial pentru că pot, dar și pentru că devine din ce în ce mai costisitor pentru ei să își finanțeze operațiunile de creștere.

„Substanțele chimice utilizate în fabricarea semiconductorilor au crescut cu 10-20%”, a spus Hanbury. „În mod similar, forța de muncă necesară pentru a construi noi instalații de semiconductori a înregistrat, de asemenea, lipsuri și ratele salariale crescute.”

Foto: TSMC

sursa: economedia.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide