TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Previziune sumbră făcută de Trump: ‘Taiwanul va fi invadat. Este oportunitatea președintelui chinez de a face ceea ce vrea să facă’

Fostul președinte Donald Trump a avertizat miercuri în timpul unui interviu exclusiv la Fox Business (emisiunea „Mornings with Maria”) că Taiwanul ar putea fi „următorul” pentru o potențială invazie, deoarece conflictul Rusia-Ucraina ar putea afecta agresiunea în creștere a Chinei. „Taiwanul va fi următorul. Urmăriți doar Taiwanul; președintele Xi urmărește cu bucurie”, i-a spus Trump gazdei Maria Bartiromo.

“Ei văd că liderii noștri sunt incompetenți și, desigur, o vor face. Este timpul lor”, a avertizat Trump.

O delegație americană a sosit marți în Taiwan, pe fondul temerilor tot mai mari de o invazie chineză. Fostul președinte al șefilor de stat major, general Mike Mullen, a avut o întâlnire cu președintele Tsai Ing-wen și cu alți oficiali taiwanezi pentru a-și arăta sprijinul în timpul vizitei de două zile. Separat, fostul secretar de stat american Mike Pompeo a sosit miercuri în Taiwan și se va întâlni și cu Tsai pentru a se adresa unui forum.

Trump a avertizat că China urmărește cu atenție conflictul Rusia-Ucraina, iar gestionarea crizei de către Biden îl poate încuraja pe președintele Xi Jinping să invadeze Taiwanul.

„Președintele Xi se întâmplă să fie un om cu un nivel înalt de informații și se uită la ceea ce s-a întâmplat în Afganistan… A văzut felul în care am părăsit Afganistanul… a lăsat cetățeni americani acolo – încă încearcă să iasă – el vede asta, și asta este oportunitatea lui de a face ceea ce vrea să facă”, a spus el lui Bartiromo.

Vinerea trecută, președintele chinez Xi și-a oferit „sprijinul” lui Vladimir Putin, în timp ce trupele ruse continuau să bombardeze Ucraina. Xi a exprimat importanța respingerii unei „mentalități de război rece” și a spus că ia „în serios și respectă preocupările rezonabile de securitate ale tuturor țărilor”.

Trump a continuat să spună că invadarea Ucrainei de către Rusia nu se va „întâmpla” cu el ca președinte.

Sursa stiripesurse.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide