TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prima parcare supraetajată studențească s-a deschis la Cluj Napoca

Prima parcare supraetajată studențească s-a deschis la Cluj Napoca, a anunțat primarul orașului, Emil Boc. În parcare au prioritate studenții Universității Babeș-Bolyai, pe al cărei teren a fost construită.

Un nou parking, cu 320 de locuri, a fost dat în folosinţă în Cluj-Napoca, iar abonamentele de parcare se vor acorda cu prioritate studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai, anunţă primarul Emil Boc. Parkingul Haşdeu este situat pe strada Păstorului nr. 67-69 și este format din subsol, două niveluri de demisol, parter, trei etaje supraterane şi terasă.

„Noul parking din Complexul Studenţesc Haşdeu este funcţional de la începutul săptămânii. Cele 40 de locuri pentru vizitatori sunt disponibile în regim de plată orară (3 lei/oră, zona 2), în timp ce procedura de atribuire a locurilor pentru abonamente este în desfăşurare: 238 de locuri destinate studenţilor pe bază de abonament anual, la tariful de 104 lei, iar 42 de locuri destinate riveranilor, la tariful de 115 lei”, a scris primarul Clujului, Emil Boc, pe Facebook.

Parcare supraetajată studențească la Cluj Napoca: Cine o va putea folosi?

Abonamentele pentru parcare se acordă cu prioritate studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai, parkingul fiind construit pe un teren aparţinând acestei universităţi. În cazul în care studenţii de la UBB nu depun solicitări în termen de 30 de zile de la începerea anului universitar, locurile neocupate vor fi atribuite altor categorii de solicitanţi: prioritar studenţilor de la alte universităţi, apoi riveranilor.

Noua parcare dispune de prize de încărcare pentru mașini electrice (pentru 14 locuri de parcare), dar și rasteluri pentru biciclete – chiar dacă pentru numai 11 locuri. În plus, a fost amenajată cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Parcarea se află în construcție din 2012, și a fost deja inaugurată o dată, în luna februarie. De atunci constructorii au avut de rezolvat mai multe probleme, printre care conectarea parcării la utilități. Chiar dacă primarul Boc o prezintă ca pe un succes, sunt și critici care arată că parcarea îi va încuraja pe studenți să vină cu mașina la Cluj, aglomerând și mai mult un oraș sufocat de autovehicule.

Și la Galați a fost construită anul trecut o parcare supraetajată, pentru a deservi Spitalul Județean. În București, mai multe primării de sector au anunțat parcări supraetajate de reședință, dar încă nu a fost niciuna finalizată.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide