TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prima reacție a Vaticanului la invadarea Ucrainei

Vaticanul a apreciat joi că sunt încă posibile negocieri pentru găsirea unei soluţii paşnice la conflictul ruso-ucrainean, la câteva ore după atacul rus asupra Ucrainei, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

“Scenariile tragice de care se temea toată lumea devin, din păcate, realitate. Dar mai este timp pentru bunăvoinţă, mai este loc de negocieri”, a declarat într-un comunicat Pietro Parolin, cardinal secretar de stat şi nr. 2 al Vaticanului, după Papa Francisc.

“Mai este loc pentru un exerciţiu de înţelepciune care (…) să protejeze aspiraţiile legitime ale tuturor şi să scutească lumea de nebunia şi ororile unui război”, a adăugat monseniorul Parolin, evocând cele spuse în ajun de Papa Francisc.

“Resimt o mare durere în inimă în faţa agravării situaţiei din Ucraina. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii din ce în ce mai alarmante”, a declarat miercuri suveranul pontif în finalul audienţei generale săptămânale.

“Rog toate părţile implicate să se abţină de la orice acţiune care ar putea provoca şi mai multă suferinţă populaţiilor, destabilizând coabitarea între naţiuni şi discreditând dreptul internaţional”, a adăugat el.

“Noi, credincioşii, nu ne pierdem speranţa într-o sclipire de conştiinţă a celor care ţin în mâini destinele lumii”, a mai spus joi cardinalul Parolin.

Sursa stiripesurse.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide