TRENDING
  • 21:22 » Culmea absurdului. Șofer amendat pentru că a respectat legea. Poliția, învinsă cu propriile imagini
  • 21:20 » Iarna se dezlănțuie. Viscol puternic în România: harta celor mai afectate zone. Anunțurile meteorologilor
  • 21:17 » Cât pot să ceară meseriașii pentru o casă simplă, la roșu. „Nu te mai droga, frățică!”
  • 21:16 » De ce nu mai simțim bucurie când facem ceea ce, de regulă, ne place. Explicațiile unui psiholog
  • 21:15 » Treburile casnice banale care declanșează crize lombare. Cea mai dăunătoare activitate și ce e interzis să faci
Daca ti-a placut, distribuie acum!

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață în România și vor fi deocamdată stocate în depozit. Se întâmplă la o zi după ce gigantul farmaceutic a anunțat suspendarea distribuției acestui ser în Uniunea Europeană.

„Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primară 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson & Johnson) ”, arată CNCAV.

Vaccinurile Johnson & Johnson vor fi stocate, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece  lansarea serului în Europa a  fost amânată. Autorități din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Compania americană a anunțat marți  că suspendă livrarea vaccinului Johnson & Johnson către Europa și examinează împreună cu autoritățile sanitare europene cazurile extrem de rare de formare de cheaguri de sânge semnalate în SUA după administrarea acestui vaccin.

În SUA au fost administrate până în prezent peste 6,8 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, dar, în urma recomandării Centrului pentru Control și Prevenirea Bolilor (CDC) și a Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA), tot marți a fost întreruptă folosirea acestui ser după ce o femeie a decedat și o alta a fost internată în stare gravă din cauza unor tulburări de coagulare a sângelui apărut după vaccinare.

Compania Johnson & Johnson a promis Uniunii europene livrarea a 55 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii iunie. Primele doze de vaccin au început să fie expediate statelor UE luni, dar companie americană a anunțat marți amânarea transporturilor următoare.

Amânarea livrărilor „este o veste îngrijorătoare, pare că va fi la fel ca AstraZeneca”, a spus un diplomat european.

AstraZeneca a redus de la 300 de milioane la 200 de milioane numărul dozelor pe care sa angajat să le livreze Uniunea Europeană până la sfârșitul lunii iunie, de unde a rezultat o dispută contractuală încă nesoluționată.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat săptămâna trecută că examinează patru cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine la persoane vaccinate cu vaccinul Johnson & Johnson în SUA, la fel cum a procedat pentru cazurile asemănătoare semnalate după vaccinare cu serul produs de AstraZeneca-Oxford.

surs digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide