TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Primăria Capitalei refuză organizarea marșului „Bucharest Pride” din acest an pe Calea Victoriei.

marş Bucharest Pride organizat de ACCEPT pentru drepturile minorităţilor sexuale LGBTQ

Marş Bucharest Pride organizat de ACCEPT în 2019. Foto: Inquam Photos/Liviu Florin Albei

 

Reprezentanții Asociației ACCEPT au protestat în fața Primăriei Capitalei și au acuzat instituția condusă de Nicușor Dan că nu a autorizat organizarea marșului „Bucharest Pride” din acest an pe Calea Victoriei. În replică, Primăria Municipiului București a spus că, în ziua marșului, Calea Victoriei e deschisă traficului pietonal și că acest lucru „reduce posibilitatea” protejării manifestanților. Primăria a oferit „mai multe opțiuni”, inclusiv organizarea marșului pe bulevardul Kiseleff sau Magheru.

Marșul „Bucharest Pride” era anunțat a se desfășura pe Calea Victoriei, pe data de 14 august. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a argumentat pericolele la care s-ar putea expune participanţii la eveniment în cazul în care acesta s-ar desfăşura pe Calea Victoriei, acolo unde în timpul weekend-ului are loc proiectul “Străzi deschise”.

„Membrii de specialitate ai Comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de Asociație va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți. Astfel, nu sunt întrunite condițiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute în art. 2 din Legea 60/1991”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Primăriei București.

Reprezentanții primăriei au propus ca marşul „Bucharest PRIDE” să fie organizat fie în aceeaşi locaţie (Calea Victoriei) dar într-o altă zi, fie în aceeaşi zi (14 august) dar într-o altă locaţie, pe Şoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanţi adaptat condiţiilor sanitare actuale şi cu respectarea normelor curente privind adunările publice.

„Organizatorii marşului au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanţi, fapt care, potrivit PMB, contravine Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care prevede o limită superioară de 500 de participanţi la mitinguri şi demonstraţii”, conform comunicatului primăriei.

Reprezentanţii Asociaţiei ACCEPT au respins pentru moment alternativele prezentate.

„Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride la doar o săptămână înainte de eveniment”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Asociația ACCEPT.

De asemenea, ACCEPT a acuzat „cenzura de tip Viktor Orban” de la Primăria Capitalei, deoarece instituția a aprobat „marșul legionar Noua Dreaptă”.

În replică la acuzațiile ACCEPT, Primăria Municipiului București a precizat că „nu poate refuza organizarea unui miting Asociației Noua Dreaptă, cât timp aceasta este o organizație legal constituită, conform unei decizii a instanței de judecată”.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide